Medewerkersbijeenkomsten cao Sweco

Het cao-overleg 2024 is gestart. 11 oktober 2023 hebben de 5 partijen (FNV, CNV Vakmensen, De Unie, OR en Directie) de eerste bijeenkomst gehad over de cao 2024. De huidige cao loopt af op 31 december 2023.

Jullie krijgen binnen enkele dagen een uitnodiging voor een MS Teams-bijeenkomst. Als je daar jouw mening geeft, kunnen we je wens mee nemen in het cao-overleg. Jouw wens bepaalt mede de inzet van CNV Vakmensen.

Op 11 oktober 2023 keken we samen met directie, andere vakbonden en OR terug naar het vorige cao-overleg en hebben het proces geëvalueerd. Daarbij hebben we jullie opmerkingen en suggesties meegenomen uit onder andere de peilingen die we destijds hebben gedaan.
Daarom hebben we nu een helder tijdspad, zodat we hopen voor 1 januari 2024 een akkoord te hebben. We begrijpen door onze evaluatie op 11 oktober 2023 nu veel meer elkaars visie en wensen, zodat we vertrouwen hebben in de komende cao-overleggen.

De planning is:

  • Week van 23 oktober 2023: via MS Teams hebben we het gesprek met jou, wat jouw wensen zijn voor de cao. Jouw wens bepaalt mede de inhoud van het cao-overleg. Hiervoor ontvangen jullie uitnodigingen in jullie agenda.
  • Daarna overleggen de vijf cao-partijen met elkaar. Dat is op 1 november, 29 november en 20 december 2023.

Samen sterk

We hebben vorig jaar gezien, dat CNV Vakmensen de koers van het cao-overleg wist te wijzigen. Doordat CNV Vakmensen ervoor zorgde dat jullie ook inhoudelijk wisten wat het breekpunt was, konden jullie mee gaan praten. En daardoor kwam er dus wel een cao vorig jaar.

Overtuig daarom je collega om lid te worden van CNV Vakmensen. CNV Vakmensen biedt een uitgebreide vorm van rechtshulp, waarvoor je niet extra betaalt. En CNV Vakmensen heeft als visie: ontwikkeling, openheid, en voor iedereen. Die openheid en het "voor iedereen" was de doorbraak in de vorige cao.

Meer informatie kun je vinden op https://www.cnv-ledenwerven.nl/.

Meepraten en reageren

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het ons dan horen. Dat kan per mail of whatsapp. Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina.

Tot ziens op de medewerkersbijeenkomsten.

Roel van Riezen
Bestuurder CNV Vakmensen
M  06 51 60 20 34
E  r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error