Uitnodiging ledenvergadering

Op 25 januari heeft de cao onderhandelingsdelegatie overleg gehad met de directie van KCB om te bespreken hoe wij uit de ontstane impasse kunnen komen. Onze leden hebben het eindbod van de werkgever afgewezen en dat betekent dat er voorlopig geen nieuwe cao komt. Het gesprek liep anders dan verwacht, waar wij dachten dat jullie werkgever met een nieuw loonbod zou komen gaf deze aan nog met het bestuur in overleg te moeten. Wij zullen volgende week, op 4 februari, het gesprek voortzetten. Ik nodig jullie graag uit voor een ledenvergadering op diezelfde dag om met elkaar het nieuwe loonbod te bespreken.

Zoals jullie hebben gelezen in eerdere berichten is het eindbod dat jullie werkgever aan ons heeft gedaan door de leden van CNV Vakmensen afgewezen. Op 25 januari heb ik overleg gehad met de directie van KCB om te bespreken hoe we uit te ontstane situatie kunnen komen. Allereerst heb ik geprobeerd om zo duidelijk mogelijk met de directie te delen wat de redenen zijn voor de afwijzing van het eindbod. Iedereen vond het loonbod van de werkgever te mager ten opzichte van het harde werk en de flexibiliteit die het afgelopen jaar van de medewerkers is gevraagd. Leden gaven aan nooit eerder zo hard gewerkt te hebben als vorig jaar en dat het bod van de werkgever ze het gevoel geeft niet gewaardeerd te worden. Ook schreven veel leden dat ze het wel waarderen dat ze een compliment hebben gekregen, dat gebeurde eerder nooit, maar met een compliment betaalt men de rekeningen natuurlijk niet.

Dat gesprek liep echter anders dan verwacht, jullie werkgever kon ons nog geen nieuw bod doen en wij zullen volgende week het overleg moeten voortzetten. De directie gaf aan dat er nog geen overleg heeft plaatsgevonden met het bestuur. Dit was een teleurstelling voor de onderhandelingsdelegatie want wij hadden gehoopt en verwacht snel een nieuw loonbod met jullie te kunnen delen.

Het overleg wordt voortgezet op 4 februari, ik wil jullie diezelfde avond uitnodigen voor een digitale ledenvergadering via MS Teams. Tijdens dit overleg zal ik het nieuwe loonbod met jullie delen en krijgen jullie de mogelijkheid om erover te stemmen. Deze vergadering is alleen voor leden van CNV Vakmensen bedoeld die stemrecht hebben. Als je nog geen lid bent maar ook wilt deelnemen en stemmen dan kun je uiteraard nog lid worden. Bezoek onze website en meld je snel aan.

Datum: 4 februari
Tijd: 20.00 – 21.30
MS Teams: Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

Mede namens de onderhandelingsdelegatie: Ellen Knook, Pancho van Dijk en Jeroen Nouland


Soraya Faez
Bestuurder CNV Vakmensen
E: s.faez@cnvvakmensen.nl