Uitnodiging digitale ledenvergadering KCB

Op vrijdag 11 december heeft de onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen cao overleg gehad met de directie van KCB. Het gesprek begon heel constructief maar het is niet gelukt om tot een onderhandelingsresultaat te komen. Wij hebben uiteindelijk een eindbod ontvangen van jullie werkgever, dit houdt in dat de partijen uit onderhandeld zijn. Nu is het aan de leden om dit eindbod te accepteren dan wel af te wijzen. Ik nodig jullie daarom graag uit voor een digitale ledenraadpleging op 21 december. Lees hieronder verder over de huidige stand van zaken en meld je aan voor de ledenvergadering.

Stand van zaken
Tijdens het overleg hebben wij wederom een aantal belangrijke onderwerpen met jullie werkgever besproken. Ook heb ik jullie reacties gedeeld op de voorstellen van de werkgever over zaken als consignatie, de thuiswerkvergoeding en de standplaatsen. Het belangrijkste onderwerp dat op de planning stond voor die dag waren echter de lonen. Op dit punt is het ons niet gelukt met elkaar eens te worden. De directie heeft ons tenslotte een eindbod gedaan; over de periode van juli 2020 tot en met december 2020 ontvangen medewerkers een eenmalige uitkering van €500,- bruto. Vanaf maart 2021 wil jullie werkgever de lonen met 2 procent verhogen. De cao loopt dan tot en met december 2021.

Dit is een eindbod van jullie werkgever, een eindbod houdt in dat een werkgever geen verdere concessies kan of wil doen om een cao-akkoord te bereiken.

Het is nu aan de leden van CNV Vakmensen om dit eindbod te accepteren dan wel af te wijzen. Tijdens de ledenvergadering van 21 december zal ik het totaalpakket aan afspraken nader bespreken en krijgen onze leden de mogelijkheid om hierover te stemmen.

In verband met de coronamaatregelen zal de ledenvergadering digitaal zijn. Indien je deel wil nemen wil ik verzoeken om je via e-mail aan te melden bij mij of één van de ambassadeurs. Ik zal je dan een link sturen die je kunt gebruiken.

Datum: 21 december 2020
Tijd: 20.00 – 21.30             
Microsoft Teams

Als je geen lid bent van CNV Vakmensen maar wel deel wil nemen aan de ledenvergadering dan kan dat uiteraard. Het is echter niet mogelijk om te stemmen over het eindbod.

Mede namens de onderhandelingsdelegatie: Ellen Knook, Pancho van Dijk en Jeroen Nouland en de CNV-ambassadeurs: Hay Peters, Esther Boelhouder, Roelof Zijnge, Jac Kardolus en Karlijn Breedveld.


Soraya Faez
Bestuurder CNV Vakmensen
E: s.faez@cnvvakmensen.nl