Onderhandelingen nieuwe cao KCB van start gegaan

Op maandag 2 november heeft de onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen met de directie van KCB overleg gehad over een nieuwe cao. Tijdens het eerste overleg hebben de partijen hun wijzigingsvoorstellen toegelicht maar we zijn er nog niet aan toe gekomen om te onderhandelen. Wel hebben we kort onze standpunten over verschillende onderwerpen gedeeld en zijn er afspraken gemaakt over het vervolg van de cao onderhandelingen.

Wijzigingsvoorstellen
De laatste cao liep af op 1 juni 2020. De coronacrisis en een wisseling van de wacht bij zowel de vakbond als KCB hebben ertoe geleid dat wij later dan de bedoeling was zijn gestart met de gesprekken voor een nieuwe cao. Ik heb daarnaast de tijd genomen om op één na, alle rayons te bezoeken om met jullie te spreken over de onderwerpen die opgenomen moesten worden in onze wijzigingsvoorstellenbrief. Op basis van deze ledenvergaderingen, waar ook niet leden welkom waren, en op basis van het arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV Vakmensen is er vervolgens een wijzigingsvoorstellenbrief opgesteld die gedeeld is met jullie werkgever. De volledige wijzigingsvoorstellenbrief is bijgevoegd als bijlage.

Denk mee
Een deel van onze voorstellen hebben als doel om onduidelijkheid en eventuele tegenstrijdigheden in de cao weg te nemen. Daarnaast informeren wij naar de uitvoering van eerder gemaakte afspraken. Een ander deel is bedoeld om te komen tot betere arbeidsvoorwaarden voor medewerkers. Lees de voorstellenbrief goed door en als er zaken zijn die je wil bespreken kan er uiteraard met één van de ambassadeurs of met mij contact worden opgenomen.

Wij zullen de gesprekken voortzetten op 12 november en hopen spoedig tot een goede cao te komen.

Mede namens de onderhandelingsdelegatie: Ellen Knook, Pancho van Dijk en Jeroen Nouland en de CNV-ambassadeurs: Hay Peters, Esther Boelhouder, Roelof Zijnge en Jac Kardolus en Karlijn Breedveld

Soraya Faez
Bestuurder CNV Vakmensen
E: s.faez@cnvvakmensen.nl

Downloads