Geen nieuwe cao Euroma

Er komt geen nieuwe cao bij Euroma. Dat is de uitkomst van de recente driekwartvergaderingen in Zwolle en Nijkerk.

De leden hebben het eindbod van de werkgever eerder massaal afgewezen. Uit de driekwartvergaderingen blijkt nog steeds de onvrede van werknemers maar tegelijkertijd is er geen draagvlak voor acties.

GEEN NIEUWE CAO

Dit betekent dat wij als vakbonden de nieuwe cao niet gaan tekenen. Medewerkers die al bij Euroma werken vielen onder de huidige cao-voorwaarden. Nu er geen nieuwe cao is lopen die arbeidsvoorwaarden gewoon door. Voor personeel dat nieuw wordt aangenomen gelden deze afspraken niet. De directie kan met hen andere afspraken maken. Natuurlijk is het wettelijk minimum de ondergrens.

LOONSVERHOGING

Omdat wij als vakbonden de nieuwe cao niet tekenen is er ook geen afspraak over een loonsverhoging. Wel staat het de werkgever vrij om jullie een loonsverhoging te geven. Dat staat los van wel of geen nieuwe cao.

In het eindbod gaf de werkgever aan een tweejarige cao te willen afspreken. Ze willen daarbij de lonen met ingang van 1 januari 2024 met vier procent verhogen en met ingang van 1 juli 2024 met drie procent. Voor 2025 wil Euroma helemaal geen loonsverhoging afspreken. Ze willen dan alleen weer aan de onderhandelingstafel zitten bij een inflatie van minimaal vijf procent.

EUROMA AAN ZET

Wij hebben Euroma geïnformeerd over de recente ontwikkelingen, zie bijlage. Als de werkgever met een reactie komt dan laten wij dat jullie weten. En als er verder nog vragen zijn,  dan kunnen jullie mij bellen en/of mailen.

Auke Wietze Bosma
Bestuurder CNV Vakmensen
M.: 06 8192 0453
E.:  a.bosma@cnvvakmensen.nl 

 

 

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error