Stem over aansluiting bij SPAWW door BAWPTNL

Via deze nieuwsbrief kun je stemmen over het aansluiten bij SPAWW, een regeling die uitkeert nadat de WW of WGA uitkering is gestopt. Stemmen kan tot en met 16 april 2024.

In de cao afspraken voor BAWPTNL is een artikel opgenomen met betrekking tot deelname aan de SPAWW.

SPAWW (Stichting Private Aanvulling WW& WGA) zorgt ervoor dat (voormalig) werknemers ook na afloop van een WW (werkloosheid) of loongerelateerde WGA (arbeidsongeschiktheid) uitkering nog maximaal 14 maanden een uitkering kunnen krijgen. Dit is een private verzekering en de eigen bijdrage in 2024 voor werknemers is 0,08% van het brutoloon.

Deze regeling is ontwikkeld nadat de overheid enkele jaren geleden besloten had om de WW periode fors in te korten van 38 maanden naar maximaal 24 maanden. Als je in de oude situatie recht had op meer dan 24 maanden WW-uitkering, keert SPAWW het verschil uit.

Het betreft een solidariteitspremie. Indien de meerderheid van de leden van FNV en CNV instemt, zal de betaling van de eigen bijdrage voor alle werknemers van toepassing zijn. Het is dus niet mogelijk dat de ene werknemer er wel aan mee doet en de andere niet. FNV en CNV zijn voorstander om aan te sluiten bij SPAWW. Dus breng je stem uit, uiterlijk op 16 april 2024.

Meer informatie over SPAWW vind je hier.

Als je vragen hebt over SPAWW, benader dan een van de kaderleden of vakbondsbestuurders en bekijk ook eens onze cao pagina: Cao Aquabus | CNV Vakmensen - Stads- en streekvervoer | CNV Vakmensen

Birgitte Staal, bestuurder FNV Vervoer

Diana Kraan, bestuurder CNV Vakmensen
T: 06-22389584
E: d.kraan@cnv.nl