CNV update kaderledenoverleg Arriva Limburg

Op 8 april vond een CNV kaderoverleg plaats. In deze nieuwsbrief geven we jullie een overzicht van de belangrijkste punten die zijn besproken. Daarnaast nodigen we jullie uit voor de gebruikelijke bakjesdagen.

Bakjesdagen 

In juli gaan we weer van start met het organiseren van bakjesdagen op de stallingen. Jullie hebben dan de mogelijkheid om kennis te maken met de vakbondsbestuurder en in gesprek te gaan over de cao. De bakjesdagen vinden plaats in de kantine van de volgende stallingen.

  • Heerlen 23 juli (10:00 uur tot 14:00 uur)
  • Sittard 1 augustus (10:00 uur tot 14:00 uur)
  • Venlo 8 augustus (10:00 uur tot 14:00 uur)
  • Margraten 13 augustus (10:00 uur tot 14:00 uur)
Het bezoek van de vakbondsbestuurder van de stalling in Maastricht wordt nog gepland. Hierover ontvangen de leden van Maastricht later nog een bericht.

Kom zeker langs om in gesprek te gaan onder het genot van een lekker bakje koffie en een stukje vlaai!

Geluid in de treinen

Er hebben zich leden gemeld die aangeven dat het geluid van veiligheidssystemen, zoals de PZB of de dodeman, in de treinen van Arriva te hard is afgesteld. Heb jij hier ook last van, meld je dan bij een kaderlid op jouw stalling of de vakbondsbestuurder.

Reiskostenvergoeding voor chauffeurs die in het buitenland wonen

Chauffeurs die in het buiteland wonen, hebben problemen met het declareren van de reiskosten. Dit komt omdat een buitenlandse postcode gezien wordt op een geheel gebied en niet op een straatnaam en huisnummer, zoals in Nederland. Wij adviseren jullie om dit probleem te bespreken met de HR-afdeling van Arriva. Kom je er niet uit, dan kun jij je melden bij een kaderlid op jouw stalling of bij de vakbondsbestuurder.

Wil jij meepraten over de cao?

Meld je dan aan als kaderlid. Om jullie belangen goed te behartigen binnen Arriva en aan de cao-tafel, is het belangrijk dat de onderhandelaar weet wat er speelt op de werkvloer. Een kaderlid fungeert als de ‘’oren en de ogen’’ van de onderhandelaar. Jij weet immers wat er speelt op de werkvloer. Bij Arriva zijn wij op zoek naar nieuwe kaderleden. Wil jij opkomen voor goede arbeidsvoorwaarden? Meld je dan aan als kaderlid. Wil je meer weten als kaderlid?
Klik dan hier: Informatie voor kaderleden en vrijwilligers | CNV Vakmensen - Samen in actie | CNV Vakmensen

Twijfel jij nog? Kom een keer een kijkje nemen bij een kaderoverleg. Geef dit dan door aan het kaderlid op jouw stalling of aan de vakbondsbestuurder.

Ledenacademie: workshops voor CNV-leden

Wist jij dat er binnen CNV ook een ledenacademie is? Gedurende het jaar kun jij je opgeven voor een aantal interessante workshops. Als het goed is, hebben leden van CNV halverwege maart een e-mail ontvangen om zich aan te melden voor workshops.
Aanmelden kan via: Workshops en cursussen op aanvraag | CNV Vakmensen - Activiteiten voor leden | CNV Vakmensen
Voor sommige workshops wordt een eigen bijdrage gevraagd.

CNV Weetjes

  • Reiskosten onder de 5 km worden in de cao MUMO ook vergoed.
  • Bij CNV hebben alle leden een gratis rechtsbijstandsverzekering voor privé-zaken; dit geldt ook voor de gezinsleden.
Alle voordelen van een CNV lidmaatschap kun je hier lezen: Word lid | CNV Vakmensen - Sluit je aan | CNV Vakmensen

Vragen?

Neem dan contact op met een van de kaderleden of met de vakbondsbestuurder.


Namens onze kaderleden: André Schulpen, Peter Janssen, Sven-Erik van Neerland, Ger van den Camp, Joyce Senden, Peter Gijsen, Maurice Gitzinger, en Edwin Verhaagen.

Sharon van Boxmeer
Bestuurder CNV
M.: 06 2886 6512
E. s.vanboxmeer@cnv.nl