Periodiek overleg vakbonden met BAWPTNL

Op 18 maart hebben de vakbonden FNV en CNV een periodiek overleg gehad met BAWPTNL. Elke 2 maanden zal een periodiek overleg plaatsvinden tussen de vakbonden en jullie werkgever, zoals we in het resultaat voor de nieuwe cao hebben afgesproken. Doel van deze periodiek overleggen is om de stand van zaken van een aantal onderwerpen te bespreken en te monitoren.

Dit overleg verliep in een goede en constructieve sfeer en jullie werkgever heeft ons bijgepraat over onder andere de volgende onderwerpen:

  • Cao tekst en salarisaanpassingen: de cao tekst wordt aangepast naar aanleiding van het cao resultaat waarop de leden akkoord hebben gegeven. De verwachting is dat in de aankomende weken de cao tekst definitief gemaakt kan worden. Daarna zullen de afspraken uitgevoerd worden en in de salarissen van april verwerkt worden. Ook de afspraken die met terugwerkende kracht worden toegepast, zullen zo snel mogelijk uitgevoerd worden.
  • Werkgroep (werkdruk verlagende maatregelen, generatiepact, roosters, wachtdienstvergoeding, ORT): de planning is dat de werkgroep volgende week bij elkaar komt. De werkgroep bestaat uit 2 kaderleden van de vakbond, 2 MT leden en HR. Bij het volgende periodiek overleg wordt de voortgang van deze werkgroep besproken.
  • Functiewaarderingstraject: Het externe bureau dat dit traject begeleidt wordt deze week benaderd om een start te maken. Momenteel worden al functieomschrijvingen gemaakt of geactualiseerd door BAWPTNL. Het externe bureau zal hier ook naar kijken en input vragen vanuit de werkvloer. Daarna zullen de functieomschrijvingen gebruikt worden voor het wegen en waarderen.
  • Fietsenhok: Gebrand heeft aangegeven dat het fietsenhok zelf binnenkort geleverd kan worden, maar dat de vraag uitstaat bij de ontwikkelaar van het terrein waar het fietsenhok geplaatst kan worden, zonder dat het binnenkort verhuisd moet worden. Intentie is dat het fietsenhok zo snel mogelijk beschikbaar komt en dat dus niet gewacht wordt op het afronden van de werkzaamheden op het terrein.
  • Fietsenplan: de OR en Gebrand zijn hierover concreet in gesprek.
  • Bedrijfsfitnessregeling: de OR en Gerbrand zijn hier ook over in gesprek, maar jullie werkgever heeft andere gedachten dan de OR en zal dan ook met een concreet voorstel komen richting de OR.
  • Opleidingsplan: jullie werkgever gaat hiermee aan de slag en komt voor 1 juli met een concreet voorstel.
  • Rooster Veer Rozenburg Maassluis: het huidige rooster van Veer Rozenburg Maassluis is niet ingestemd door de OR, wat wel had gemoeten volgens de Wet op de Ondernemingsraden. Degenen die dat rooster draaien zijn immers in dienst bij BAWPTNL, vallen onder de cao BAWPTNL en hebben dus dezelfde arbeidsvoorwaarden als degenen die op de Waterbus varen. Vakbonden hebben aangegeven dat ook het rooster van Veer Rozenburg Maassluis conform de afspraken van de cao moet plaatsvinden, inclusief de gemiddelde werkweek van 36 uur, de overeengekomen raamtijden en maximale dienstlengtes. Gerbrand heeft toegezegd dat dit opgelost gaat worden en dat de OR voortaan tijdig en conform de wetgeving geraadpleegd wordt.

Het volgende periodiek overleg tussen vakbonden BAWPTNL staat gepland op 15 mei. Hebben jullie vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Benader dan een van de kaderleden of vakbondsbestuurders.

De nieuwsbrieven worden bijgehouden op onze cao pagina: Cao Aquabus | CNV Vakmensen

Namens de onderhandelingsdelegatie,

Claudia Druijff, kaderlid FNV,
Rob Lakeveld, kaderlid FNV,
Edward Veninga, kaderlid FNV,
Birgitte Staal, vakbondsbestuurder FNV Vervoer,

Wouter van Middelkoop, kaderlid CNV Vakmensen
en
Diana Kraan
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
T: 06-22389584
E: d.kraan@cnvvakmensen.nl