CNV nieuwsbrief HTM april 2024

Vorige week hadden de kaderleden van CNV een BLG vergadering, in deze nieuwsbrief lees je waar we het allemaal over gehad hebben, van open eindjes in de cao tot de aankomende medezeggenschapsverkiezingen.

BLG vergadering

Meerdere keren per jaar komen de kaderleden van CNV bij elkaar voor een BLG (bedrijfsledengroep) vergadering. Tijdens deze vergadering bespreken we alles wat onze kaderleden vanaf de werkvloer mee nemen en wat er tijdens het vakbondsoverleg met HTM is besproken.

Open eindjes cao

Tijdens de cao onderhandelingen zijn er wat openstaande zaken ontstaan zoals de afbouwregeling nachtdiensten en de flextoeslag overig roosterpersoneel. Inmiddels is er overleg geweest tussen vakbonden en HTM en hebben we een schema waarin al deze zaken aan de orde komen. Na de zomer zullen de meeste open eindjes zijn afgerond en komen we bij jullie terug.

Wat betreft de afbouwregeling; hier zullen nog verdere afspraken over worden gemaakt en zitten wij bovenop. Naar de flextoeslag overig roosterpersoneel loopt momenteel vanuit HTM een onderzoek.

Verkiezingen medezeggenschap

De voorbereidingen voor de medezeggenschapsverkiezingen zijn in volle gang en vanaf 8 april kunnen jullie als CNV leden een uitnodiging verwachten om je kandidaat te stellen. De kieslijst zal vervolgens zo zorgvuldig mogelijk worden samengesteld door de CNV kiescommissie.

Als je van plan bent je kandidaat te stellen kun je vanuit CNV ondersteuning verwachten om jezelf te promoten doormiddel van posters/kaartjes/pennen/etc..

Voortgang werkdruk

Inmiddels is HTM gestart om per afdeling te komen tot maatregelen die de werkdruk moeten verminderen. Deze maatregelen zullen met de afdelingen zelf tot stand gaan komen en hierin heeft de medezeggenschap ook een grote rol. Vanuit de OC-OV is er een lijst met speerpunten gemaakt die volgens hen de werkdruk aanzienlijk kunnen verlagen. Vanuit andere OC’s en afdelingen zelf zal dit ook gaan gebeuren.

HTM zal zorg dragen dat er snel en duidelijk gecommuniceerd gaat worden hoe en wanneer maatregelen ingevoerd gaan worden. Samen met de OC’s zullen wij als vakbonden hier natuurlijk ook kort op blijven zitten en jullie als dat nodig is verder informeren.

Dienstenruilen

Ons is ter oren gekomen dat door de invoering van Hastus het tijdelijk niet mogelijk was diensten te ruilen. Dit is wat ons betreft zeer onwenselijk en hebben wij dan ook zo aan HTM laten weten. Inmiddels wordt ruilen door HTM weer mogelijk gemaakt.

Werkbezoek Piet Fortuin

De voorzitter van CNV, Piet Fortuin, zal op donderdag 11 april een werkbezoek maken aan HTM. Hij zal tijdens zijn bezoek zoveel mogelijk afdelingen aan doen en met HTM-ers in gesprek gaan. Als je meer informatie over dit bezoek wilt kan je Remco Portier aanspreken.

Eén CNV

Sinds 1 april (geen grap) is CNV Vakmensen overgegaan in CNV. CNV is een fusie tussen de verschillende CNV bonden; Vakmensen, Vakcentrale, Connectief en Jongeren. Je zult hier als lid nog nader over geïnformeerd worden. Nu we een grotere vakbond zijn geworden hopen we ons nog sterker te kunnen maken voor belangrijke zaken, zoals jullie cao of de zwaarwerkregeling.

Wil je alle nieuwsbrieven nog eens teruglezen of een reactie achterlaten dan kan dit op onze cao-pagina.

Mede namens de kaderleden,

Michel, André, Remco, Samira, Pieter, Maarten, Aldo, Frank, Lambert en Hans

en

Jelmer Hoogland
Vakbondsbestuurder
j.hoogland@cnv.nl