Cao-resultaat OV: stel je vragen tijdens een webinar

Het cao-resultaat voor het OV hebben we vorige week uitvoerig besproken met onze kaderleden in de cao-commissie. Volgens onze cao-commissie is het cao-resultaat het hoogst haalbare, gezien de huidige omstandigheden in het OV. Maar zoals altijd hebben de leden het laatste woord. Je kunt je vragen stellen tijdens een webinar op woensdag 9 december.
Tijdens de onderhandelingen werd steeds duidelijker dat er dit jaar helaas geen ruimte is voor een loonsverhoging. Iedereen weet van de dramatische afname van het aantal reizigers. Om te kunnen blijven bestaan, zijn de vervoersbedrijven op dit moment zwaar afhankelijk van overheidssteun.

Geen loonsverhoging dus, maar wel…
  • ...een baangarantie voor al het roostergebonden personeel in vaste dienst, gedurende de looptijd van de cao (tot 1 juli 2021)
  • ...de afspraak dat een werkgroep aan de slag gaat met een regeling om eerder te kunnen stoppen met werken. Uiterlijk 1 april 2021 komt die werkgroep met resultaten.
In de bijlage vind je de volledige tekst van het onderhandelingsresultaat.

Vragen? Stel ze tijdens een webinar!

Op woensdag 9 december organiseren we 2 webinars, om 15.00 uur en om 19.00 uur. We geven dan een toelichting op het resultaat. Je kunt dan ook je vragen stellen. Wil je meedoen aan een van de webinars? Geef dit dan door aan Job Marskamp. Vermeld daarbij ook het tijdstip waarop je mee wilt doen. Begin volgende week ontvang je dan verdere informatie, met daarin een link.

Stemmen

Vanaf 10 december kunnen vervolgens alle leden hun stem uitbrengen over het onderhandelingsresultaat. Daarover volgt nog een nieuwsbrief. 

Hanane Chikhi
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 20 74 88 51
E: h.chikhi@cnvvakmensen.nl 

Downloads