Uitnodiging actievergadering CNV bij HTM 19 april 2022

Nadat leden van CNV Vakmensen het eindbod van HTM massaal heeft afgewezen, heeft CNV HTM hierover geïnformeerd. Inmiddels is duidelijk dat HTM niet voornemens is haar eindbod aan te passen. Hierdoor is CNV genoodzaakt om nu een vergadering uit te roepen om te stemmen over acties.

Afgewezen eindbod HTM

Op 18 februari hebben wij het eindbod van HTM gekregen. Dit hebben wij aan de leden voorgelegd en die hebben massaal tegen gestemd. Belangrijke redenen om tegen te stemmen waren de magere salarisverhoging en het ontbreken van maatregelen om de werkdruk te verminderen. Eind maart hebben wij HTM laten weten dat CNV Vakmensen niet akkoord kon gaan met het eindbod. Natuurlijk hoopten wij dat na ons bericht, HTM ons tegemoet zou komen en in zou gaan op onze eisen. Helaas, is dat niet gebeurd. HTM is niet voornemers haar eindbod aan te passen.

Wil je weten wat het eindbod ook alweer inhield? Dat lees je hier.

Actievergadering op 19 april 19.30 uur

Nu HTM haar eindbod niet aan wil passen, betekent het dat partijen echt uitgepraat zijn. Daarom is CNV Vakmensen genoodzaakt ledenvergaderingen uit te roepen om aan alle leden te vragen of er bereidheid is om actie te voeren.
Let op: alleen op de ledenvergadering kan jij, rechtsgeldig (volgens de statuten van CNV Vakmensen), je stem voor of tegen acties laten horen.

De ledenvergadering vindt plaats op:

Datum:  19 april om 19.30 uur
Locatie: Restaurant Pex, Evert Wijtemaweg 5. 2565 AA Den Haag

Deze ledenvergaderingen zijn tevens de zogeheten driekwartvergaderingen. Dit zijn ledenvergaderingen waarin we eerst stemmen over of er bereidheid bestaat om onze cao-eisen kracht bij te zetten door acties, inclusief stakingen. Op grond van de uitkomst van de ledenvergaderingen, kan er besloten worden om een ultimatum aan de werkgevers te sturen. Na afloop van het ultimatum kunnen er dan acties plaats vinden.

Nu is het aan jou!

Kortom, het is belangrijk om op de ledenvergadering je stem laten horen.

Wordt nu lid én stem mee!

Wil jij laten weten of je actie wilt voeren, maar ben je geen lid van CNV Vakmensen? Wordt dan nu lid van CNV Vakmensen. Dan kan jij ook jouw stem laten horen op de actievergadering. En dan ben jij goed voorbereid om straks met ons actie te voeren voor een goede cao.

Vragen en/of opmerkingen

Heb je vragen en/of opmerkingen over het eindbod of de stemming? Schroom dan niet om die te stellen. Dat kan door te reageren op onze cao pagina: https://www.cnvvakmensen.nl/vervoer/stads-en-streekvervoer/cao-htm/ Natuurlijk kan je ook direct contact met mij opnemen.

Sanne van der Meulen
Onderhandelaar CNV Vakmensen
E: s.vandermeulen@cnvvakmensen.nl