Bonden bereiken onderhandelingsresultaat bij Wilhelmsen Port Services

De vakbonden hebben op woensdag 13 december 2023 opnieuw onderhandelingen gevoerd met Wilhelmsen Port Services over een nieuwe cao. Na intensieve gesprekken hebben cao-partijen, op maandag 18 december 2023, een onderhandelingsresultaat bereikt.

Heilige prijscompensatie
De bonden, FNV Havens en CNV Vakmensen, hebben sinds de start van de onderhandelingen, herhaaldelijk bij de werkgever aangegeven, een cao te willen afsluiten die recht doet aan de inzet van de werknemers. Dit betekent dat Wilhelmsen de thema’s die de werknemers erg belangrijk vinden niet ter discussie moet stellen of moet willen wijzigen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de automatische prijscompensatie (APC). Naar aanleiding van deze gesprekken zijn cao-partijen tot de volgende afspraken gekomen:

  • Een driejarige cao
  • Jaarlijks de APC gebaseerd op het jaarsysteem oktober-oktober
  • Koopkrachtverbetering
  • Per januari 2024 de reiskostenvergoeding €0,23 per kilometer
Als bijlage is het onderhandelingsresultaat toegevoegd, hierin lees je de verdere details van de afspraken.

Ledenvergaderingen
Er komt een online ledenvergadering waarin wij een toelichting op de afspraken zullen geven. Gedurende de bijeenkomsten kunnen jullie vragen stellen die wij zullen beantwoorden. Deze bijeenkomst wordt gehouden op: Dinsdag 9 januari 2024 om 14:00 uur.

Je kunt gebruik maken van de volgende inbellink: 
Klik hier om deel te nemen aan de vergadering
Vergadering-id: 337 620 600 607
Wachtwoordcode: NMZjEj
Teams downloaden | Deelnemen op het web
Meer informatie | Opties voor vergadering

Na de ledenvergadering zal FNV Havens en CNV Vakmensen het onderhandelingsresultaat ter stemming aan de leden voorleggen. Uiteindelijk bepalen de vakbondsleden of het cao-resultaat wordt aangenomen of niet.

Vindt je dat je collega ook echt betrokken dient te zijn en dat diegene straks ook zijn of haar mening kan geven over de cao? Des te meer leden, des te luider de stem! Ga dan naar de website CNV Vakmensen, maak je collega lid en ontvang zelf ook een extraatje. 
Wist je trouwens al dat op onze website je het hele cao-traject kunt volgen en de mogelijkheid hebt om vragen en opmerkingen te plaatsen? (Hier wordt Wilhelmsen nog Vopak Agencies genoemd, dit wordt aangepast).

Met vriendelijke groet,

Marcel Bruin en Micky van Loon, delegatie CNV Vakmensen

Downloads