Nieuwe stemronde: onderhandelingsresultaat bij Wilhelmsen Port Services

Twee weken geleden hebben we CNV Vakmensen en FNV Havens de leden verzocht te stemmen over het onderhandelingsresultaat met Wilhelmsen Port Services. Inmiddels hebben we de stemmen binnen en de leden van FNV Havens hebben voor het resultaat gestemd. Helaas hebben wij bij CNV te weinig reacties ontvangen om een doorslaggevende stem te geven namens onze bond. Daarom een nieuwe ronde met nieuwe kansen: geef je stem door, dit kan tot en met 8 februari!

Waar gaat het ook alweer over?

Onder andere belangrijke thema’s zoals de automatische prijscompensatie (APC). De bonden vinden het belangrijk een cao af te sluiten die recht doet aan de inzet van de werknemers. Ook zijn de cao-partijen tot de volgende afspraken gekomen:

  • Een driejarige cao
  • Jaarlijks de APC gebaseerd op het jaarsysteem oktober-oktober
  • Koopkrachtverbetering
  • De Vaste onregelmatigheidstoeslag (ORT) zal per 1 januari 2024 1 op 1 worden toegevoegd aan het basis maandsalaris.
  • De Variabele onregelmatigheidstoeslag wordt per 1 januari 2024 als volgt verhoogd:
    • 8 uurs diensten van €95,- naar €105,-
    • 12 uurs diensten van €100,- naar €115,-
  • Per januari 2024 gaat de reiskostenvergoeding naar €0,23 per kilometer

Als bijlage is het onderhandelingsresultaat toegevoegd, hierin lees je de verdere details van de afspraken.

Geen duidelijke stem vanuit de leden, wat nu?

Een aantal leden hebben hun stem gegeven, dank daarvoor. Alleen op deze manier kan je invloed hebben op je eigen arbeidsvoorwaarden! Helaas hebben te weinig leden gereageerd waardoor we niet een duidelijke stelling kunnen nemen als CNV of de leden voor of tegen zijn. Daarom leggen we het resultaat nogmaals voor.

Wanneer je van mening bent dat het resultaat goed genoeg is om het vast te leggen in een nieuwe cao dan stem je vóór het bereikte resultaat en hebben we een nieuwe cao wanneer de meerderheid dat ook doet.
Wanneer je het resultaat niet goed vindt kun je tegen stemmen. In het laatste geval tekenen we de cao niet en zijn we geen cao partner.

Geef je stem!

We vragen je het onderhandelingsresultaat nogmaals te lezen en te stemmen. Het gaat om jouw arbeidsvoorwaarden; wat is jouw stem?
Hierna volgt een nieuwsbrief met de mogelijkheid om jouw stem uit te brengen. Dit kan tot en met donderdag 8 februari 2024.

Op de cao-pagina kun jij altijd reageren, je vragen stellen en het laatste nieuws lezen over jouw cao. Heb jij een collega die wel wil stemmen, maar nog geen lid is? Maak hem/haar dan lid en ga dan naar https://www.cnv-ledenwerven.nl en ontvang zelf een cadeaubon van €20. Het nieuwe lid betaalt in totaal slechts €24 voor de eerste 6 maanden!

Mede namens Marcel Bruin,

Micky van Loon
Onderhandelaar CNV Vakmensen
m.vanloon@cnvvakmensen.nl
M: 06 2886 6596

Downloads