Breng je stem uit over het onderhandelingsresultaat Wilhelmsen Port Services

Op maandag 18 december 2023 hebben FNV Havens en CNV Vakmensen een onderhandelingsresultaat bereikt met Wilhelmsen Port Services. Breng hierover je stem uit en doe dit voor donderdag 25 januari! In deze nieuwsbrief leggen we het gelopen proces uit en informeren we je nog over het pensioendossier.

Ledenvergaderingen

Zowel de vakbonden als de werkgever hebben eind december het cao-resultaat gedeeld met de werknemers van Wilhelmsen. Op dinsdag 9 januari jl. hebben FNV Havens en CNV Vakmensen tijdens een ledenbijeenkomst de gemaakte cao-afspraken toegelicht aan de leden.

Leden bepalen

Zoals gebruikelijk wordt het resultaat schriftelijk aan je voorgelegd. Als je van mening bent dat het resultaat goed genoeg is om vast te leggen in een nieuwe cao, stem je vóór het bereikte resultaat en zal er een nieuwe cao zijn als de meerderheid dat ook doet. Als je het resultaat niet goed vindt, kun je tegen stemmen. Snel na het ontvangen van deze nieuwsbrief ontvang je een nieuwe nieuwsbrief met daarin de stemlink. 
Breng je stem uit voor donderdag 25 januari 2024. Kort daarna zullen wij de uitslag bekend maken. Het onderhandelingsresultaat is als bijlage toegevoegd.

Pensioendossier

Tot slot willen wij jullie informeren over een belangrijk onderwerp dat tijdens de cao-onderhandelingen met de werkgever is besproken, namelijk het pensioen van de werknemers van Wilhelmsen. Momenteel bouwen de werknemers van Wilhelmsen pensioen op via het Vopak pensioenfonds. Er moet een nieuwe pensioenregeling worden afgesloten voor de werknemers van Wilhelmsen Port Services.
Wat betreft de totstandkoming van de nieuwe pensioenregeling hebben FNV Havens en CNV Vakmensen aangegeven dat deze regeling moet worden afgesloten met beide vakbonden. Uiteraard zal ook de ondernemingsraad hierbij worden betrokken. De werkgever wil echter de pensioenregeling alleen met de ondernemingsraad afsluiten. Ook de ondernemingsraad heeft zich op het standpunt gesteld dat FNV Havens en CNV Vakmensen geen partij zijn bij de totstandkoming van de nieuwe pensioenregeling.
Laat het duidelijk zijn dat het pensioentraject niet met ons is afgestemd. Het standpunt van de werkgever en de ondernemingsraad om de vakbonden niet bij dit onderwerp te betrekken, wordt door ons niet goedgekeurd.

Online je cao-traject volgen

Op de cao-pagina kun jij altijd reageren, je vragen stellen en het laatste nieuws lezen over jouw cao. Ga hier direct naar de cao-pagina.
Heb jij een collega die wel wil stemmen, maar nog geen lid is? Maak hem/haar dan lid en ga dan naar https://www.cnv-ledenwerven.nl en ontvang zelf een cadeaubon van €20. Het nieuwe lid betaalt in totaal slechts €24 voor de eerste 6 maanden! 

Mede namens Marcel Bruin,

Micky van Loon
Onderhandelaar CNV Vakmensen
m.vanloon@cnvvakmensen.nl
06 2886 6596

Downloads