Uitkomst enquête en ledenvergaderingen HBTA

Gisteren 15 november gaven de bonden een terugkoppeling op de stand van zaken van de harmonisatie tijdens de twee ledenvergaderingen. Ook de uitkomst van de enquête is daar besproken. En we haalden op of we nog met z’n allen dezelfde kant op kijken: toekomst!

Proces tot nu toe
Eind 2022 gaven jullie, onze leden, ons het mandaat om te onderhandelen over de harmonisatie. Daarop hebben de werkgroepen zich gebogen over de teksten van beide cao’s. Ook zijn er maatmanvergelijkingen gemaakt om verschillende functies met elkaar te vergelijken. In september zijn de sociaal plannen van beide terminals verlengd met een jaar.

Uitkomst enquête
Zo’n 70% van onze leden heeft de enquête ingevuld met een ongeveer 50-50 verdeling tussen OBA en IGMA.  Uit jullie reacties zien we belangrijke thema’s die we sowieso meenemen naar de onderhandelingstafel:

  • gelijk werk = gelijk loon,
  • niemand mag er op achteruit gaan,
  • kijken welke toeslagen bij het basismaandloon gevoegd kunnen worden,
  • verbeterde ouderenregelingen
  • voortzetten sociaal plan
  • verbeterde Wend en Weerbaarheid.

Mandaat aan delegatie verlengd
Beide ledenvergaderingen gaven unaniem steun aan de cao delegatie. Ons mandaat om door te gaan met ons werk voor de harmonisatie werd door jullie bevestigd.

Hoe nu verder?
Op basis van het werk van de werkgroepen, uitkomst van de maatmanvergelijking, uitkomst van de enquête én de ledenvergaderingen stellen de bonden een lijst met voorstellen op voor de werkgever. Deze lijst zullen we in een concept voorstellenbrief eind dit jaar aan de leden sturen, voordat deze naar de werkgever gaat. In januari reageert jullie werkgever daar weer op, waarna we in februari starten met de onderhandelingen.

We houden jullie op de hoogte!

Fadua Toufik

 

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error