Eerste onderhandeling cao HBTA

In deze ledenbrief informeren we jullie over de stand van zaken over de onderhandeling die van start is gegaan op 1 februari 2024 bij HBTA. Iedereen weet inmiddels dat HBTA al is gevormd. Daar hoort voor iedereen gelijke beloning van gelijk werk bij in de nieuwe HBTA cao.

Eerste onderhandeling
Deze eerste onderhandeling hebben we gesproken over het startpunt vanuit beide partijen. Zowel werkgever als vakbonden hebben het doel om te komen tot een cao voor iedereen (met uitzondering van Bending medewerkers). De uitgangspunten zijn zoals mee genomen door de vakbonden in november 2022. Niemand mag er op achteruit gaan. Werkgever heeft hier ook mee ingestemd.  

Vervolgens hebben we onze voorstellen toegelicht en afgetast waar de werkgever al op toe kan geven, dan wel nog nadere informatie moet verstrekken. Nu we nog wat ontbrekende informatie, en de reactie vanuit HBTA op onze voorstellen moeten afwachten, hebben we inhoudelijk weinig te melden.

Data cao onderhandelingen
Vanuit deze ledenvergadering bepalen wij waar we het over gaan hebben met de onderhandelingen. HBTA zal op 8 februari hun reactie toe lichten. Daarna onderhandelen we op 15 en 29 februari 2024 verder over de nieuwe cao. We zullen steeds tussentijds een nieuwsbrief sturen of een ledenvergadering houden als we belangrijke informatie moeten peilen bij de achterban.

Uiteindelijk hebben de leden stem in de uitkomst van de onderhandelingen. Einde van het traject leggen we de nieuwe HBTA cao voor aan de achterban. Zorg daarom dat je aangesloten blijft gedurende de onderhandelingen. Zorg ook dat je collega’s lid worden zodat zij ook kunnen stemmen!

Met vriendelijke groet,

Fadua Toufik

 

Downloads

Heb je een vraag op opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error