Cao-onderhandelingen bij Hapag-LIoyd verplaatst

Op woensdag 17 november jl. hebben CNV Vakmensen en FNV Havens onderhandeld met Hapag-LIoyd over een nieuwe cao. Tijdens dit overleg werden de cao-voorstellenbrieven gepresenteerd en toegelicht. Ondanks de exorbitante winsten van afgelopen tijd biedt het bedrijf 0% initiële loonsverhoging aan. CNV Vakmensen en FNV Havens hebben direct aangegeven het cao-voorstel van Hapag-LIoyd niet te accepteren.

Op maandag 29 oktober jl. hebben cao-partijen, op verzoek van Hapag-LIoyd, telefonisch contact met elkaar gehad. Hapag-LIoyd heeft te kennen gegeven meer tijd nodig te hebben aangezien ze momenteel in gesprek zijn met Hamburg over het cao-traject. Naar aanleiding hiervan heeft Hapag-LIoyd ons verzocht het cao-overleg van woensdag 1 december 2021 te verplaatsen.

Ondanks dat de voorkeur van CNV Vakmensen en FNV Havens ernaar uitging het cao-overleg te voeren, hebben beide vakbonden in samenspraak met de kaderleden besloten de wens van Hapag-LIoyd te respecteren en de geplande cao-onderhandeling uit te stellen naar medio december 2021. Wij hopen dan wel dat de extra geboden tijd aan Hapag-LIoyd tot een acceptabel resultaat gaat leiden.

We houden jullie op de hoogte.

Mede namens Asmae Hajjari (FNV Havens) en de kaderleden,

Chantal van Binsbergen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 36 51 74 37
E: c.vanbinsbergen@cnvvakmensen.nl