Intimidatie op de werkvloer bij Hapag-Lloyd is onacceptabel

Afgelopen maandag zijn wij voor het kantoor van Hapag-Lloyd bijeen gekomen om een koffiebreak te houden. Goed om te zien dat velen van jullie hierbij aanwezig waren. Tijdens deze ludieke actie hebben wij de directie nogmaals de gelegenheid gegeven met ons aan tafel te gaan en te praten over een initiële loonsverhoging. Helaas werd op dit aanbod niet ingegaan. Wij zullen daarom acties blijven voeren om onze cao-eisen kracht bij te zetten.

Actievoeren is een grondrecht


Helaas hebben wij de afgelopen dagen verschillende meldingen ontvangen over intimidatie op de werkvloer. Een aantal leidinggevenden/managers benaderen medewerkers actief met de mededeling niet deel te nemen aan acties. De berichtgeving luidt dat wanneer een medewerker wel deelneemt aan de acties, hier mogelijk consequenties aan vastzitten. Deze situatie is onacceptabel en pure intimidatie. In Nederland behoort actievoeren tot één van onze grondrechten en mag actievoeren geen enkele consequentie voor de werknemers hebben.

Aangetekende brief


De binnengekomen meldingen nemen wij uiterst serieus. Wij hebben de directie van Hapag-Lloyd dan ook een aangetekende brief verstuurd waarin wij de werkgever oproepen direct te stoppen met het intimideren van medewerkers. De aangetekende brief is als bijlage toegevoegd aan deze nieuwsbrief.

Oproep


Wij gaan ervan uit  dat de werkgever met onmiddellijke ingang deze handelwijze staakt. Indien je toch signalen van intimidatie op de werkvloer constateert willen wij je vragen dit direct bij jouw vakbondsbestuurder te melden.

Samen staan we sterker


Het actiecomité is druk bezig met het plannen van vervolgacties. Verdere informatie volgt snel. Graag tot dan. Wij rekenen op jullie inzet.

Met strijdbare groet,

Chantal van Binsbergen                                           Asmae Hajjari
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen                    Vakbondsbestuurder FNV Havens

 

 

 

 

 

 

 

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error