UITSLAG STEMMEN EBS

Eind 2023 hebben we de leden gevraagd te stemmen op twee ‘resultaten’ die de vakbonden hebben uit onderhandeld bij EBS.

Sociaal plan
Het sociaal plan geldt voor alle medewerkers werkzaam bij EBS. Dit sociaal plan is voor het geval dat er gereorganiseerd moet worden opgesteld. Voor alsnog is dat gelukkig niet het geval. In de ledenvergadering is dit sociaal plan toegelicht en is dit meegestuurd aan alle leden Met meerderheid van stemmen is bij beide vakbonden VOOR het sociaal plan gestemd.

Cao kantoor medewerkers
Verder is er in 2023 onderhandeld over een cao voor de kantoor medewerkers. De kantoormedewerkers hadden geen eigen cao. In 2023 is een cao afgesproken waar de meerderheid van de kantoormedewerkers VOOR heeft gestemd. In 2024 zal moeten worden onderhandeld over de cao vanaf 1 januari 2024.

Mocht je betrokken willen zijn bij deze onderhandelingen als kaderlid voor CNV meld je dan bij je bestuurder. FNV heeft al kaderleden, maar CNV nog niet. Ben je nog geen lid, word dat dan!

Verlengen cao operationeel
De cao voor de medewerkers operationeel is 31 december 2023 verlopen. Normaliter hadden we eind 2023 onderhandeld over de nieuwe cao. In de ledenvergadering is aangegeven dat er wordt gekozen voor arbeidsrust nu er wijzigingen op handen zijn in de organisatie/bedrijfsvoering. De leden hebben in twee vergaderingen aangegeven te willen gaan voor een verlenging van de cao. De arbeidsvoorwaarden blijven dan zoals ze waren in 2023. Vanaf 1 januari 2024 t/m 31 december 2024 zijn de arbeidsvoorwaarden verlengd onder dezelfde voorwaarden. Net na de zomer zullen de onderhandelingen worden opgepakt en komt er uiteraard een ledenvergadering om voorstellen te bespreken.

Met vriendelijk groet,

Fadua Toufik

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error