Stemmen voor sociaal plan European Bulk Service

Op 29 november 2023 zijn er meerdere ledenvergaderingen gehouden in het Atlas hotel Spijkenisse. Hier heeft de onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen en FNV Havens een toelichting gegeven over het onderhandelingsresultaat sociaalplan en het resultaat voor een nieuwe cao voor kantoorpersoneel.

Sociaal plan

In de eerste instantie zag de werkgever niet het nut om de vakbonden uit te nodigen om in gesprek te gaan over de huidige bedrijfsveranderingen (reorganisatie) bij EBS. Uiteindelijk op verzoek van de vakbonden en aandringen van onze leden, is de werkgever toch aan tafel gekomen. De vakbonden hebben aangegeven dat de inzet van het sociaalplan moet gaan over behoudt van banen en geen gedwongen ontslagen. In de bijlage vind je het volledige sociaalplan die je nu nog een keer in rust door kunt nemen Bij vragen over het sociaalplan kan je e-mailen naar vab@ebs.nl of spreek je collega kaderlid aan. En uiteraard kun je bellen met je vakbondsbestuurder.

Cao operationeel

Tot slot is er met operationeel gesproken over de nieuwe cao vanaf 2024. Huidige cao loopt af eind dit jaar. De arbeidsvoorwaarden blijven ook in 2024 bestaan en geldig. We hebben besproken welke voorstellen er wenselijk zijn voor een nieuwe cao. Jullie hebben aangegeven dat het verlengen van de cao verstandig is gezien de onrust die er nu heerst binnen EBS. Wij hebben dit terug gekoppeld aan werkgever. Indien werkgever toch wenst te onderhandelen, zullen wij de voorstellen ophalen bij jullie.

Stemmen

Kort na het ontvangen van deze nieuwsbrief ontvang je een nieuwsbrief met daarin een stemlink. Je kan VOOR of TEGEN stemmen. Je stem uitbrengen op het Sociaal plan kan tot 20 december a.s. Kort daarna maken we de uitslag van de stemmen bekend via een nieuwsbrief. 

Fadua Toufik
bestuurder CNV Vakmensen
M 06 1020 8590
E f.toufik@cnvvakmensen.nl

 

Downloads

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error