Jouw wensen voor de nieuwe cao Textielverzorging

Binnenkort starten de onderhandelingen voor een nieuwe cao Textielverzorging. Graag horen wij wat jullie vinden en daarom ontvang je deze enquête.

Wij willen ons inzetten voor loonsverhoging per januari 2024, de reiskostenregeling verbeteren en de zwaarwerkregeling, verlaging van de werkdruk en scholing en ontwikkeling en een goede pensioenregeling die toekomstbestendig is.

Elke cao geldt voor een bepaalde periode. De huidige cao Textielverzorging geldt tot en met 31 december 2023. Voor - en soms na - het einde van deze periode onderhandelen werkgevers en vakbonden. Bijvoorbeeld over je salaris, werktijden, verlofdagen en de mogelijkheden voor opleiding.

De werkgevers (FTN en NETEX) hebben de cao Textielverzorging per 1 januari 2024 opgezegd. Dat doen ze namens alle werkgevers die bij FTN/NETEX zijn aangesloten. Om voor de toekomst passende arbeidsvoorwaarden te hebben, heeft CNV Vakmensen ook de cao opgezegd om snel de onderhandelingen te kunnen starten (bij voorkeur in december).

Wat betekent het opzeggen van de cao voor jou?

Vanaf 1 januari 2024 een nieuwe cao; daar willen wij ons op richten. De huidige cao-afspraken met de werkgevers blijven ook gelden in het nieuwe jaar. Alleen is de loonstijging vanaf 2024 nog niet bekend. Wat gebeurt er nu verder? De komende weken willen wij eerst jullie horen en bij voorkeur dit jaar nog in gesprek gaan met de werkgevers.

Vul de enquête in!

Wij horen graag jouw mening, dus vul de enquete in vóór 11 december a.s. via deze link. Ontvang je deze nieuwsbrief via de post, dan kan je de enquête vinden op de cao pagina. Ga naar www.cnvvakmensen.nl/caos en type Textielverzorging in het cao zoekveld.

Willem Kruithof

Bestuurder CNV Vakmensen

M: 06 5160 1998

E: w.kruithof@cnvvakmensen.n