Cao-onderhandelingen Textielverzorging 4e ronde

Tijdens de onderhandelingen gisteren is weer gesproken over de cao die toekomstbestendig is voor werknemers in de sector. Partijen zijn het erover eens dat cao “verbouwd”” moeten worden en hebben al eerder hun wensen kenbaar gemaakt.

Voor het CNV zal de nadruk liggen op een goed loon en zelf-roosteren, gezondheid, RIE, werk-prive balans, duurzame inzetbaarheid, medezegenschap versteviging, contracten voor bepaalde tijd, mantelzorg en rouwverlof.

Loonbod

Gisteren is door de werkgevers een loonbod gedaan, met verschuiving van de EJU naar het loon (dit zorgt dat het loon hoger wordt en o.a. meetelt voor je pensioen en voor je toeslagen en overwerk en berekening van het vakantiegeld) en een verhoging van de reiskosten. Dit is voor het jaar 2024 en is volgens de berekening van de werkgevers een loonsverhoging van 5% totaal. Werkgevers hebben nog niet laten weten wat het loonbod voor 2025 is.

Geen cao

Omdat de cao is opgezegd is het van belang dat we "de oude” laten herleven en beperkt aanpassen. Tijdens de looptijd van deze tussen-cao, kunnen we gaan bouwen aan een nieuwe cao die past bij de sector. Werknemers zicht geven op perspectief, een goed loon en arbeidsvoorwaarden die zorgen dat werknemers met plezier hun werk kunnen blijven doen en gezond ouder kunnen worden.

Volgende ronde

Op 11 maart staat de volgende ronde gepland en we hopen dat we overeenstemming over een tussen-cao met alle partijen kunnen bereiken en dan aan de leden kunnen voorleggen.
Wij willen zo spoedig mogelijk een loonsverhoging en duidelijkheid voor de werknemers in de sector.

Maak je collega lid

Voor een goede cao is het van belang dat we draagvlak hebben van de werknemers in deze sector. Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt de collega € 24,- voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt een cadeaubon van € 20,-. Ga voor meer informatie naar: www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/ . Samen staan we sterk!

Willem Kruithof
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 5160 1998
E:  w.kruithof@cnvvakmensen.nl