Fusie CleanLease en LipsPlus

Begin dit jaar werd al gemeld dat CleanLease en LipsPlus het voornemen hadden om te fuseren.

De markt waarin CleanLease en Lips+ actief zijn, wordt gekenmerkt door vele spelers en is al jaren erg concurrerend. Dit zorgt voor lage marges en daaruit volgend beperkte ruimte om structureel te kunnen investeren in vernieuwing en innovatie. Door de combinatie van beide bedrijven zal een sterke landelijk opererende onderneming ontstaan in textielverzorging en -logistiek. CleanLease en Lips+ krijgen gezamenlijk betere mogelijkheden om structureel te investeren in modernisering en in de ontwikkeling van innovatieve producten en diensten voor hun klanten, zo motiveren werkgevers de fusie. 

ONDERZOEK
In afgelopen maanden heeft de Autoriteit Consument & Markt ( ACM) onderzoek gedaan en informatie ingewonnen over de voorgenomen fusie en hebben geen bezwaar tegen de fusie. 

Wij kregen afgelopen week de formele melding van SER over deze fusie en hebben jullie werkgever laten weten graag in gesprek te willen gaan over de sociale gevolgen (werkgelegenheid) voor de werknemers.
We zijn in afwachting van de uitnodiging. 

SOCIAAL PLAN
Als er banen verdwijnen dan vindt CNV Vakmensen in ieder geval een paar dingen heel belangrijk:

  • Gedwongen ontslagen moeten, wanneer mogelijk, worden voorkomen.
  • Worden werknemers begeleid naar ander werk (bij dezelfde werkgever of ergens anders)?
  • Worden mensen op een eerlijke manier gecompenseerd als ze hun inkomen kwijt raken?

CNV Vakmensen maakt hierover in veel gevallen afspraken met jouw werkgever. Die worden vastgelegd in een document dat we een sociaal plan noemen. 

Wil je meer weten over reorganisatie, dan verwijzen we je voor algemene informatie naar onze website via bijgaande link: https://www.cnvvakmensen.nl/themas/reorganisatie

Heb je vragen of wil je iets delen of bespreken met de verantwoordelijk bestuurder, stuur dan een mailtje via onderstaand mailadres en we nemen contact met je op.

Willem Kruithof,
Bestuurder CNV Vakmensen
E. w.kruithof@cnvvakmensen.nl