Wat wil jij in de nieuwe cao voor Solidus Solutions

Per 1 maart 2022 verloopt de huidige cao. Binnenkort starten daarom de nieuwe onderhandelingen om te komen tot een nieuwe Solidus Solutions cao voor 2022 en wellicht 2023. Laat nu weten wat jij in de nieuwe cao afgesproken wilt zien worden.

Inbreng voorstellenbrief


Op woensdag 9 februari staat het eerste overleg gepland met de directie voor de totstandkoming van de nieuwe cao voor Solidus Solutions. De huidige loopt zoals gezegd op 1 maart af. Graag wil ik jullie uitnodigen om aan te geven welke punten jullie van belang vinden voor de nieuwe cao. Als CNV Vakmensen hebben we een aantal speerpunten benoemd in ons arbeidsvoorwaardenbeleid voor 2022. Dat zijn naast passende loonontwikkeling die aansluit bij de huidige economisch ontwikkelingen de volgende thema's;

Partner op de arbeidsmarkt

: CNV begeleidt mensen op de arbeidsmarkt. Hiertoe dienen meerdere instrumenten zoals de leerrekening, de leerambassadeur, de loopbaan apk voor werknemers en de inzet op van werk-naar-werk- constructies.

Balans werk en privé: bevorderen van duurzame inzetbaarheid middels:

  • het bevorderen van verlofvormen die passend zijn voor de keuze van de individuele werknemer;
  • de” 30- urige” werkweek
  • zeggenschap over arbeidstijden
  • verbeteren van vaderschapsverlof (aanvulling tot 100% op wet WIEG); rouwverlof

Beperken flex en verbeteren afspraken m.b.t. uitzendkrachten:

  • bevorderen werk/inkomenszekerheid door het beperken van flex- contracten ten gunste van de vaste arbeidsovereenkomst. Daarbij dient uiteraard wel voorkomen te worden dat een vermindering van flexcontracten leidt tot een toename van schijnzelfstandigen , het zogenaamde waterbedeffect.
  • cao en uitzendkrachten: geen negatief afwijkende afspraken; opnemen van een vergewisbepaling; verbeteren inlenersbeloning t.o.v. uitzendcao’s.

Ik wil jullie vragen om mij een top 5 van onderwerpen toe te sturen per mail of te plaatsen als idee op de cao-pagina (link verderop in dit bericht), die jullie in een nieuwe cao graag terug zouden willen zien. Om tot een goede afweging te komen, krijgt wat je op de eerste plaats zet 5 punten, 2 plek 4 punten, 3de plek 3 punten enz. Ik zet alle onderwerpen per rubriek bij elkaar en tel de punten bij elkaar, zo kom ik tot een top 5 voor de voorstellenbrief aan jullie directie met onderwerpen die bij jullie spelen. Mail je inbreng naar onderstaand mailadres, doe dit voor maandag 7 februari aanstaande. Je kunt ook reageren op de cao pagina 

De vorige cao onderhandelingen met de directie verliepen moeizaam, er was weinig mogelijk en het proces om tot een nieuwe cao te komen nam veel tijd in beslag. We hopen dat het dit keer allemaal wat vlotter en soepeler zal verlopen. We sturen jullie na elke bijeenkomst een nieuwsbrief om je op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Zorg dat je juiste mailgegevens in ons systeem staan. Je kunt deze gegevens zelf aanpassen via de website en voeg mijn mailadres toe aan vertrouwde adressen zodat deze niet in de spam of ongewenste mail terecht komt. . 

Meepraten op cao-pagina

Op de website van CNV Vakmensen kun je het hele cao-traject volgen en ook je mening delen, reageren op anderen of je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina
Ken je collega's die nog geen lid zijn van CNV, sluit ze vooral aan bij onze beweging.

Heb je vragen of opmerkingen neem dan gerust contact op met mij. Je kunt me bereiken via de onderstaande gegevens maar je kunt het ook doorgeven aan Andre van Hielkema als kaderlid van CNV Vakmensen. 

Hartelijke groet, 

Hank Oomkes
bestuurder/belangenbehartiger CNV Vakmensen

M: 06-51602057
E: h.oomkes@cnvvakmensen.nl



 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error