Resultaat Solidus Solutions, nu is het woord aan jou

Na een periode van intensieve gesprekken hebben we een resultaat bereikt over een sociaal plan en een verlenging van de cao. Een sociaal plan is nodig omdat binnenkort de productie in Hoogkerk tot een einde komt. In deze nieuwsbrief lees je welke afspraken we hebben gemaakt.

Intensieve gesprekken

In de achterliggende periode hebben we intensieve gesprekken gevoerd met je werkgever over het sociaal plan en over een verlenging van de cao. Een sociaal plan is nodig omdat binnenkort de productie in Hoogkerk stopt en op andere plekken in de organisatie ook aanpassingen volgen.  Nu hebben we een resultaat bereikt en die willen we graag met je delen en tijdens verschillende ledenvergaderingen aan je uitleggen. de tekst van het sociaal plan tref je in de bijlage aan.

Verlenging cao

Tegelijkertijd gesprekken voeren over een sociaal plan en over een nieuwe cao hebben we als complex ervaren en daarom hebben we in overleg ervoor gekozen om de cao te verlengen. Dit is gebeurd in afstemming met de kaderleden van CNV Vakmensen.  We hebben afgesproken dat de cao verlengd wordt en dat we alleen een afspraak maken over een percentage van de verhoging in combinatie met de looptijd. Dat leidt ertoe dat we voor de cao Mills een looptijd hebben afgesproken van 9 maanden en dat de lonen met ingang van 1 januari 2024 verhoogd worden met 6%.

Sociaal plan

We hebben afgesproken dat het sociaal en langere looptijd krijgt en gaat gelden tot 1 maart 2026.

Op hoofdlijnen hebben we rondom het sociaal plan de volgende afspraken gemaakt:

  • Transitievergoeding bij ontslag met factor 2,75 (Dit bedrag wordt verlaagd als het bedrag meer is dan het inkomsensverlies tot pensioengerechtigde leeftijd (AOW) onder aftrek van WW maar compensatie pensioenschade (alleen het werkgeversdeel van de premie).
  • Plaats makers krijgen 60% van de ontslagvergoeding mee die voor hen van toepassing is (inclusief de aftopping zoals die hierboven beschreven is).
  • Bij meerdere plaatsmakers gaan de werknemers met de hoogste leeftijd voor. Vanaf 64 jaar betekent dit 100% aanvulling loon en 100% pensioenopbouw (alleen voor het werkgeversdeel van de pensioenpremie)
  • Passende functie mag niet worden geweigerd (Max 1 uur reisafstand enkele reis vacatures in Coevorden alleen op vrijwillige basis).  Bij extra reistijd (heen en terug) is er een brutobedrag ineens.
    • Bij 10 minuten tot een half uur €1500,-
    • Bij een half uur tot een uur  €2500
    • Bij een uur tot anderhalf uur €4000,-
    • Bij langer dan anderhalf uur €5500,
  • Salarisgarantie op basis van PT die waarde vast is.
  • Outplacement €3000,- per werknemer waarvoor geen plaats is in een gezamenlijke pot.
  • Juridische advies €500,

Ledenvergaderingen

Wij willen dit op aan jullie toelichten en voorleggen. Ongeacht waar je werkt kun je kiezen uit een van de onderstaande mogelijkheden.

Donderdag 29 februari
12.30 uur in de kantine bij Hoogkerk (Start van de ledenvergaderingen).
15.30 uur zijn we in de kantine bij Coevorden.
Maandag 4 maart
10.00 uur bij zalencentrum Lamain in Winschoten.
12.00 uur in de kantine bij OPC (GSF).
19.30 uur bij zalencentrum Lamain in Winschoten.

Online cao

Op de cao-pagina kun je het hele traject op de voet volgen en ook actief meepraten. Reageren op nieuwsbrieven of op anderen en je vraag stellen. Het laatste nieuws over de onderhandelingen ontvang jij ook per mail maar kun je hier altijd vinden. Klik hier om naar de cao-pagina Solidus te gaan of vind deze via www.cnvvakmensen.nl/caos

Betrek je collega

Als vakbond kunnen we geen boodschappen voor je doen, je auto voltanken of je energierekening betalen. We kunnen wél een goede cao voor je afsluiten. De belangrijkste taak van vakbonden is het maken van afspraken over werk en inkomen namens de leden. Maar die goede cao komt er niet zomaar. Zonder leden is het moeilijk om goede afspraken te maken. Met elk nieuw CNV-lid worden we sterker en zijn we meer representatief bij je werkgever. 
Voor je collega die nog geen lid is, hebben we daarom een aantrekkelijk aanbod. Tijdelijk betalen nieuwe leden voor de eerste 6 maanden €24 voor het lidmaatschap. Als jij als lid een nieuw lid aanbrengt, krijg jij van ons een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie over onze campagne en hoe je je collega kunt inschrijven naar www.cnv-ledenwerven.nl 

En verder...

De komende tijd zal ik je vaker bijpraten over het cao-proces en over de voortgang. Mocht jij op dit moment vragen of opmerkingen hebben neem dan gerust contact met mij op. Ik kom graag in contact met je. 

Niels Rook
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 8141 9161
E: n.rook@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error