Maandag 24 april: ledenvergaderingen SPS

In de vorige nieuwsbrief hebben wij jullie laten weten dat de directie van Smart Packaging Solutions van mening is dat er geen sprake is van een bijzondere situatie, zoals omschreven in artikel 26 van de cao. Daarom heeft de directie geweigerd om ons voorstel om jullie salarissen tussentijds te verhogen in behandeling te nemen. Wij kunnen niet anders dan naar de rechter te stappen. Dit roept bij jullie waarschijnlijk de nodige vragen op. Daarom organiseren we op maandag 24 april ledenvergaderingen.

We hebben de directie van Smart packaging Solutions formeel verzocht om met de bonden in overleg te treden over een structurele verhoging van het loon

Tijdens de ledenvergaderingen op 20 februari hebben we met elkaar besproken dat de inflatie van vorig jaar zorgt voor zeer bijzondere omstandigheden. Daarom hebben wij formeel een voorstel voor het structureel verhogen van het loon bij de directie neergelegd. Helaas heeft de directie geweigerd om dit voorstel in behandeling te nemen.

We gaan naar de rechtbank 

Als bonden zien wij op dit moment geen andere oplossing dan de situatie voor te leggen aan de rechter. Inmiddels hebben de bondsadvocaten van FNV en CNV Vakmensen gezamenlijk een procedure gestart bij de rechtbank in Apeldoorn. De zitting zal plaatsvinden op woensdag 17 mei 2023 om 14.30 uur.

Ledenvergadering 

Op maandag 24 april houden wij een extra ingelaste gemeenschappelijke ledenvergaderingen voor de leden van FNV en CNV Vakmensen. Dan gaan we meer vertellen over de rechtszaak en mogelijke gevolgen daarvan. De ledenvergaderingen vinden plaats om 13:00 uur en om 14:00 uur in de kantine. Ken je collega’s die geen lid zijn van de bond? Neem ze mee en laat ze lid worden. Samen staan we sterker!


Mede namens Roland Griep en FNV,

Sharon van Boxmeer
Bestuurder CNV Vakmensen 
M: 06 2886 6512 
E: s.vanboxmeer@cnvvakmensen.nl 

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error