Onderhandelingsresultaat cao Essity Gennep: ledenvergadering

Na drie keer onderhandelen hebben we een onderhandelingsresultaat cao Essity Gennep bereikt. Op dinsdag 9 mei zal het onderhandelingsresultaat worden toegelicht op de ledenvergadering.

Ledenvergadering 9 mei 

Graag nodigen wij jullie uit om voor de ledenvergadering het onderhandelingsresultaat te bespreken op dinsdag 9 mei 2023,
  • om 12.45 uur en
  • om 14.10 uur
in de kantine op het bedrijf.
Niet-leden zijn ook welkom maar hebben geen stemrecht. Vanwege ziekte en de afgebroken harmonisatie heeft het lang geduurd voordat er een resultaat is onderhandeld. In de onderhandelingen hebben wij langdurig stilgestaan bij de werkdruk, de bezetting en overwerk binnen het bedrijf in de afgelopen periode. Essity is in overleg met de ondernemingsraad over de onderwerpen en kijken naar situatie. Er zijn al enkele initiatieven genomen. Het heeft dus de volle aandacht.

Het bereikte resultaat ziet er als volgt uit

Looptijd
Van 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023 (12 maanden)

Inkomen 
op 1 januari 2023 worden het salaris gemiddeld met 8 procent verhoogd. Dit is als volgt opgebouwd verhoging van het salaris met 4, 75% en daarna een verhoging met 100 euro bruto.

Regeling vervroegd uittreden (RVU)
Deze regeling zal worden verlengd tot einde van wettelijke periode van de RVU, zijnde 31-12-2025. Dit betekent dat werknemers geboren vóór oktober 1961 gebruik kunnen maken van de regeling om twee jaar voor AOW-leeftijd gebruikt te maken van deze regeling.

Levensfaseverlof
In de onderhandelingen is gesproken over de groep werknemers die na 1 januari 2014 in dienst zijn gekomen. Deze groep heeft tot 1 januari  2029 geen recht op levensfaseverlof. Tijdens de looptijd van de cao zal er een onderzoek gedaan worden naar de mogelijkheden om de negatieve effecten te dempen. Sociaal plan wordt verwezen naar landelijke onderhandelingen.

Graag tot ziens op de ledenvergadering van 9 mei. Het hele cao-traject is te bekijken op de cao-pagina Cao Essity Gennep | CNV Vakmensen

Namens de onderhandelingsdelegatie FNV en CNV Vakmensen,
Frank Rutten en Hans Lemmen (kaderleden FNV) en Wilfred Jonkhout (bestuurder FNV), 

Hans Mickers (kaderlid CNV Vakmensen) en
Jacqueline Kraan, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 2048 / j.kraan@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error