Ultimatum verlopen: werkonderbrekingen bij Essity Gennep

Het ultimatum is afgelopen op vrijdag 5 april 2024 om 14.00 uur. Essity is niet ingegaan op onze eisen. Nu plannen we de acties.

Tot vrijdag 5 april 14.00 uur had de directie van Essity Gennep de mogelijkheid aan de eisen van de bonden tegemoet te komen. Zij heeft er echter voor gekozen niet meer te bewegen. Daarmee is het ultimatum verlopen. Het door jullie massaal afgewezen eindbod van jullie directie is het laatste dat we over de cao van jullie werkgever gehoord hebben. De directie van Essity Gennep vindt blijkbaar de winstcijfers van Essity belangrijker dan het behoud van jullie koopkracht. Als het aan Essity ligt leveren jullie in.

Met het aflopen van het ultimatum is de tijd voor acties aangebroken. We beginnen met een reeks werkonderbrekingen op woensdag 10 april. Telkens anderhalf uur, vanaf drie kwartier voor de ploegwissel tot drie kwartier na diezelfde ploegwissel, roepen wij alle werknemers van Essity Gennep op om te komen vergaderen over het uitblijven van een cao.

Dat betekent dat we woensdag 10 april om:

Vanaf 5.15 tot 6.45 uur en,
Vanaf 13.15 tot 14.45 uur en,
Vanaf 21.15 tot 22.45 uur

De werkzaamheden neerleggen en met alle werknemers bijeenkomen op de parkeerplaats van de hoogwerkers van de Genlog van Essity Gennep. Dit is aan de voorkant van het gebouw aan het Hoogveld. De lijnen en machines moeten voor aanvang van kantinebijeenkomsten gecontroleerd tot een stop worden gebracht.

Alle collega’s worden opgeroepen aan de vergaderingen deel te nemen, zowel de vakbondsleden als de collega’s die niet lid zijn van een vakbond. Ook werknemers die niet vallen onder deze cao worden uitgenodigd om de vergaderingen bij te wonen. Tijdens de bijeenkomsten bespreken we vervolgstappen zoals eventueel stakingen. Ook jullie rechten en plichten bij stakingen zullen daar worden toegelicht.

Alle werknemers ondervinden de gevolgen van een slechte cao, dus moeten we ook samen pal staan en een goede cao afdwingen. We gaan er dan ook vanuit dat we jullie allemaal ontmoeten op de bijeenkomsten komende woensdag!
LET OP: ben jij lid van CNV Vakmensen en kom je naar een bijeenkomst, neem dan het gele formulier (zie bijlage) mee naar deze bijeenkomst.  

De cao online

Je kan de cao ook online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao. Ga hier naar jouw cao-pagina

Jacqueline Kraan
bestuurder CNV
M: 06 5160 2048
E: j.kraan@cnv.nl

Hans Mickers (kaderlid CNV)

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error