Ledenvergadering verbeterd eindbod cao Essity Gennep

Na de vorige ledenvergadering hebben we opnieuw overleg gevoerd met de directie van Essity Gennep. Dit heeft geleid tot een nieuw eindbod, zoals verwoord in de vorige nieuwsbrief. We willen graag je stem weten en de volgende stappen bepalen.

Zoals al eerder gemeld is de hervatting van de onderhandelingen over jullie cao voor 2024 op een grote teleurstelling uitgelopen. Na de afwijzing van het eindbod van de directie van Essity Gennep door een overgrote meerderheid van de leden van FNV en CNV Vakmensen had die directie zich alsnog bereid verklaard om te overleggen over de cao en de ontstane situatie. Dat overleg heeft plaatsgevonden op donderdag 28 december 2023. De houding van Essity in dat gesprek was echter respectloos tegenover haar werknemers. De constructieve houding van de bonden in dat overleg werd beantwoord met een niet serieus te nemen voorstel van de kant van de werkgever. Volgens ons geen goede basis om het gesprek voort te zetten. Daarom hebben de bonden het overleg afgebroken om opnieuw met de leden in overleg te gaan.

Ledenraadpleging

Tijdens de ledenraadplegingen op maandag 5 februari 2024 aanstaande zullen we de gang van zaken nader toelichten. Daarna komen de volgende vragen aan de orde:

  • Wat vinden de leden van de houding van de directie van Essity Gennep in het cao-traject?
  • Heeft de onderhandelingsdelegatie van de bonden de juiste conclusie getrokken door het verdere overleg af te breken?
  • Houden we vast aan het door de leden meegegeven mandaat met betrekking tot het resultaat van deze cao-onderhandelingen?
  • Zijn we bereid om via acties druk te zetten op de directie om met een beter cao-voorstel te komen? Indien dit het geval is, zullen we een stemming houden waarin 75% van de leden voor actie moeten stemmen.

Maandag 5 februari 2023
Tijd: 12.30 en 14:15 uur
Plaats: Proeflokaal, Hoofdstraat 154, 6598 AA  Heijen.

Iedereen is welkom, leden van FNV, leden van CNV Vakmensen en ook niet-leden. Maar aan de stemmingen mogen alleen de leden van FNV en CNV Vakmensen meedoen.

 Wij rekenen op jullie aanwezigheid. Komt allen!

 Mede namens Hans Mickers (kaderlid CNV Vakmensen),

Jacqueline Kraan
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 2048
E j.kraan@cnvvakmensen.nl

 

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error