Wanneer duidelijkheid over plannen van TataSteel

Enige weken geleden is er rumoer ontstaan over de plannen aangaande Tata Steel Europe.

Wij hebben toen onze leden een nieuwsbrief verzonden en daarin aangegeven om ons op de hoogte te houden als je iets hoort. Daarnaast hebben wij via een persbericht laten weten dat wat ook de plannen zijn wij als CNV Vakmensen het bedrijf zullen houden aan het Werk Gelegenheid Pact (WGP). 

Inmiddels krijgen wij steeds meer signalen van verontruste leden, die zich zorgen maken over hun toekomst en zich afvragen of dit allemaal zomaar kan. Zorg is er over het feit dat een reorganisatie van deze omvang, als we alle berichten hierover volgen, het bedrijf in een neerwaartse spiraal zal doen belanden.

Het moederbedrijf in India heeft de geldkraan dicht gedraaid, in de UK zijn ze nog steeds verliesgevend, en het lijkt erop dat de werknemers in Nederland over de hele linie van laag tot hoog de prijs gaan betalen.

Voor CNV Vakmensen is dit een onbegaanbare weg, wij zien geen brood in de richting die TSE wil inslaan en heeft gekozen. Wij zullen ons daar tegen verzetten en waar nodig onze leden mobiliseren.

Binnen Tata Steel gaat men ervan uit dat een sociaal plan met vakbonden nodig is i.p.v. van het WGP, dat geen gedwongen ontslag inhoudt. Volgens ons is daar geen aanleiding voor, de komende jaren gaan er veel medewerkers met pensioen waardoor interne herplaatsing mogelijk moet zijn. Daarnaast zijn er flankerende maatregelen mogelijk zoals het Generatiepact. We moeten ons denk ik opmaken voor een periode vol onrust waarbij we elkaar hard nodig zullen hebben. 

Nieuw lid
Als lid van CNV Vakmensen ontvangt u deze nieuwsbrief. Er zijn echter nog collega's om je heen die nog geen lid zijn van een vakbond, wijs hen erop dat nu de tijd is om lid te worden en mee te doen. Naast de vele voordelen die een lidmaatschap sowieso al biedt, is nu lid worden een garantie voor juridische hulp in individuele gevallen en bescherming bij collectieve acties.
CNV Vakmensen doet dit al 125 jaar en men is van harte welkom bij ons. Voor nu staan onze kanalen open voor vragen en reacties en wanneer er nieuws is, ontvang je weer een nieuwsbrief van ons. 

Peter Böeseken
Bestuurder CNVVakmensen
M: 06 51 60 20 43
E: P.Boeseken@cnvvakmensen.nl