VDL Nedcar veilig werken bij herstart Coronatijd

Het is al breeduit in de kranten verteld. De voorbereidingen bij VDL Nedcar voor een herstart van de productie zijn in volle gang en moeten er toe leiden dat er in de 1e week van mei voorzichtig een herstart van de productie kan gaan plaatsvinden.

Overleg vakbonden met directie
Direct nadat CNV Vakmensen hoorde dat de plannen voor een herstart van de productie bij VDL Nedcar concreet werden, hebben wij er bij de directie op aangedrongen om zo spoedig mogelijk overleg te hebben tussen vakbonden en de directie. CNV Vakmensen wilde er zeker van zijn dat er alles aan gedaan zou worden dat mensen veilig en gezond hun werk kunnen doen.
De directie heeft positief op ons verzoek gereageerd en afgelopen dinsdag 21 april heeft er via Skype overleg plaatsgevonden tussen de directie van VDL Nedcar en de vakbonden.
In dit overleg heeft de directie uitvoerig toegelicht welke voorzorgsmaatregelen zij hebben genomen om de gezondheid en veiligheid van de medewerkers optimaal te waarborgen.
Het moet gezegd worden, de gepresenteerde plannen en maatregelen waren zeer uitgebreid en zorgvuldig opgesteld.
Proefdraaien, veilige dienstwissel (1 uur tussen vertrek en opkomst van de verschillende diensten), mondkapjes, maskers, schermen, 1,5 meter afstand markeringen, voorzieningen voor pauze etc. overal is aan gedacht.
De medewerkers worden eerst allen uitvoerig geïnstrueerd in hoe alles werkt, welke maatregelen er zijn en hoe daarmee om te gaan en ook hoe naleving wordt gehandhaafd. Want ja, je kunt van alles organiseren om veiligheid en gezondheid te waarborgen, het naleven van al die maatregelen is cruciaal. Als mensen zich niet strikt houden aan alle veiligheidsmaatregelen, veroorzaken wij zelf de problemen. Daarom ook vanuit CNV Vakmensen de nadrukkelijk oproep:
Houd je aan de regels en werk veilig. Dat is van belang voor jouw gezondheid en die van je collega’s, maar ook voor je thuisfront!

Mogelijk heb je toch nog vragen. Op de website van CNV Vakmensen staat veel info met vragen en antwoorden over je rechten en plichten. Klik even op deze link: https://www.cnvvakmensen.nl/themas/coronavirus

CNV Vakmensen heeft de directie verzocht om kort na de herstart weer met ons overleg te voeren over de ervaringen en voortgang. Wij zullen jullie ook daarover op de hoogte houden.

Wat nog meer
CNV Vakmensen heeft gemeend dat leden in deze periode misschien toch ook nog iets anders willen doen dan gewoon maar thuiszitten.
Wil je even niet aan Corona denken en tegelijkertijd jezelf ontwikkelen? Dat kan! CNV Vakmensen biedt al haar leden gratis online trainingen aan tot 1 juni in samenwerking met GoodHabitz. In een e-mail die eerder al naar alle leden is verstuurd, staat vermeld hoe je jezelf hiervoor kunt aanmelden met de aanmeldingscode voor gratis cursussen.
Je kunt ook op de volgende link klikken, dan heb je gelijk alle informatie over de gratis online trainingen bij GoodHabitz: www.cnvvakmensen.nl/wie-we-zijn/digizines-2020/reminder-goodhabitz

Deel deze nieuwsbrief met je collega’s en maak hen lid.
Het 1e half jaar krijg je 50% korting! Samen maken wij het verschil, al 125 jaar.

Pas goed op jezelf en je naasten en blijf gezond!

Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)!

Ron Smeets,
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 11 55 94
E r.smeets@cnvvakmensen.nl