OR verkiezingen bij Tata Steel

Sociale eenheid starten op 18 november 2020. Midden in een moeilijke tijd rond onze gezondheid en de economie vallen wij u vanuit CNV Vakmensen lastig met een onderwerp als de OR-verkiezing. Wij begrijpen goed dat dit wellicht uw eerste gedachte is bij het ontvangen en lezen van deze nieuwsbrief.

Natuurlijk hebben de andere genoemde onderwerpen onze volle aandacht en zijn wij daar dagelijks mee bezig. Ook speelt de transformatie nog een rol, “wat gaat er gebeuren en hoe pakt het straks uit voor mij en mijn collega`s”. Ook daar zullen wij als uw vakbond alle aandacht voor hebben.

We moeten echter, en willen dat ook, voor uitkijken. Want hoe onze 1,5 meter economie er ook uit gaat zien, we proberen weer terug te keren naar onze gewone dagelijkse dingen in en rond het werk. Bij Tata Steel speelt de medezeggenschap daar een prominente rol in. Tata Steel is een bedrijf waar dit goed geregeld is en waar medewerkers serieus hun invloed hebben op het wel en wee van het werk en de onderneming.

Zoals in de aanhef te lezen is, gaan we op 18 november OR-verkiezingen houden.
CNV Vakmensen mag, net zoals de andere vakbonden via de Wet op de Ondernemingsraden (WOR) kandidaten stellen om mee te doen aan de te stellen OR-gebieden. Op 23 september 2020 moeten wij onze kandidatenlijsten inleveren en daarvoor moet er nog heel veel werk verzet worden.

Kandidaat zijn
De eerste slag welke wij dienen te maken is het zoeken van kandidaten, vandaar deze nieuwsbrief. Misschien bent u momenteel OR-lid of denkt u eraan om dat te worden, dan horen wij graag of u door wilt als kandidaat, dan wel of u graag wilt meedoen. Meldt u dan aan bij een van de adressen onderaan deze nieuwsbrief. Eerder is er aan de orde dat u nog niet weet of u mee wilt doen als lid, dan wel stelt u zichzelf de vraag: “ben ik wel geschikt voor deze taak?” Bij deze vragen kunnen wij u helpen. Maak een afspraak met ons en wij gaan u alles uitleggen over de ins en out van het OR-lidmaatschap. Welke OR-gebieden er precies komen en wat de transformatie hier nog in kan betekenen, weten wij ook niet maar dat is van latere zorg.

Wat mag u van ons verwachten?
Als kandidaat voor de OR van CNV Vakmensen, krijgt u gratis hulp, steun en scholing. Daarnaast werken we met een grote kadergroep waarin alle OR-leden van CNV Vakmensen bij Tata Steel samen zitting hebben en krijgt u via die kanalen veel informatie. Daarvoor komen we één keer per 6 weken bij elkaar. U heeft faciliteiten vanuit de WOR om deze vergaderingen mee te maken.

In aanloop naar de verkiezing wordt er door de verkiezingscommissie en de bond gezorgd voor publiciteit en materiaal om u hiermee bekend te maken. Maar u moet de eerste stap zetten. Meld u aan als kandidaat of maak een afspraak voor een gesprek. Het is de moeite waard en wij zien naar u uit.
Meld u aan!

Voor nu blijf voorzichtig en gezond!

Peter Böeseken,
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 60 20 43
E p.boeseken@cnvvakmensen.nl