Geef je mening over de cao-voorstellen Signify

Op 31 augustus aanstaande expireert de huidige cao bij Signify. Dit betekent dat CNV Vakmensen in overleg moet treden met werkgever Signify om te komen tot een gewijzigd pakket arbeidsvoorwaarden.

Anders dan andere jaren hebben we dit jaar te maken met de Covid-19 pandemie waardoor er allerlei maatregelingen van kracht zijn die fysieke afspraken momenteel niet mogelijk maken. CNV Vakmensen volgt de richtlijnen van het RIVM waardoor het houden van ledenraadplegingen op locatie niet mogelijk zijn. Of en wanneer cao-partijen, met inachtneming van de 1,5 meter, weer in staat zijn om in overleg bijeen te komen is vooralsnog niet duidelijk. Dit houdt in dat de communicatie over het cao-proces voorlopig zal plaatsvinden via de digitale weg. 

Samen met de CNV-kaderleden bij Signify is kortgeleden overleg gevoerd om te komen tot een concept cao-voorstellenbrief. Het concept tref je dan ook in bijlage bij deze nieuwsbrief aan. Na het doornemen van deze voorstellen ben ik erg benieuwd naar jouw mening en opvattingen. Daarom verzoek ik je mij jouw vragen en opmerkingen te laten weten met deze digitale link Jouw reactie ontvang ik graag vóór 17 juni 2020. Krijg je de nieuwsbrief per post dan kun je met dit webadres ook jouw reactie laten weten: https://q.crowdtech.com/60DMDWlrvkCE_wDLRXmLQQ

CNV kaderleden en cao-delegatie
In het afgelopen jaar hebben zich enkele mutaties voorgedaan in de samenstelling van de landelijke CNV kadergroep bij Signify. Hierdoor zijn er vacatures ontstaan onder meer in de cao delegatie. Ik ben dan ook op zoek naar CNV-leden die vier keer per jaar (in totaal vier dagdelen) betrokken willen zijn bij ontwikkelingen binnen Signify aangaande arbeidsvoorwaardenvorming. Daarnaast is het wenselijk om tijdens de komende cao-onderhandelingen samen met één CNV-lid de onderhandelingen in te gaan. Geef je daarvoor op met dezelfde link als hierboven. Het gaat ten slotte om jouw cao! 

Werf een nieuw lid
Nog lang niet al jouw collega’s zijn aangesloten bij CNV Vakmensen. Ook zij hebben baat bij goede arbeidsvoorwaarden. Probeer hen te overtuigen van het belang van een lidmaatschap van CNV Vakmensen.

Er is geen wachttijd voor hulp en bijstand die in normale omstandigheden geldt en jij ontvangt een cadeaubon van € 25,-. Ga naar www.cnvvakmensen.nl/lidworden Een vakbond met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. Samen staan wij sterk. 

Arjan Huizinga,
bestuurder CNV Vakmensen
E a.huizinga@cnvvakmensen.nl
M 06 5160 2032

 

 

Downloads