CNV staat ook bij 3e ontslagronde klaar voor VDL Nedcar medewerkers

Opnieuw zal er een ontslagronde plaats gaan vinden bij VDL Nedcar. Op woensdag 17 april zal het overgrote merendeel van de overgebleven medewerkers een aanzegging krijgen. Hoor jij bij die groep en heb je nog vragen? Wil je informatie over de VSO of WW? Of wil je gewoon bij een kop koffie je verhaal kwijt? Dan kun je die dag bij de vakbonden terecht.

Bijeenkomst
De vakbonden zullen van 9.00 u tot 15 uur op 17 april aanwezig zijn in het Jobcenter bij VDL Nedcar. Daar kunnen we je vertellen wat wij nog voor je kunnen betekenen in deze donkere tijden. Namens CNV zullen ondertekende, een jurist en loopbaanadviseur aanwezig zijn om je vragen te beantwoorden.

Wat kan CNV voor je doen?
De leden die ontslag krijgen aangezegd, krijgen een vaststellingsovereenkomst, een VSO. Daarnaast zul je een berekening krijgen van de ontslagvergoeding. Laat dit altijd controleren door onze juristen. Die zitten voor je klaar. Je kunt dit laten controleren door de VSO, de berekening en de 3 laatste loonstrookjes te mailen naar cnvinfo@cnv.nl. Zet in de mail duidelijk je naam en werkgever. Heb je het idee dat zaken niet kloppen? Geef dat dan aan in de mail.

Financieel advies
Daarnaast kunnen we financieel advies geven. CNV-geldzorg kan een budgetcoach regelen of financieel advies geven via Financieel fit. Meer info kun je vinden op de site.  https://www.cnvgeldzorg.nl/financieel-fit/metalektro  Hier kunnen mensen zich ook inschrijven. Alles is gratis.

Loopbaanadvies
Weet je nog niet wat je in de toekomst wilt doen? Praat dan met een loopbaancoach van James. Die kan je op weg helpen. Dat kan via James Loopbaan – Metaal & Techniek + Metalektro.
In het Sociaal Plan zijn ook afspraken gemaakt over een begeleidingstraject. VDL Nedcar stelt voor medewerkers jonger dan 45 jaar een budget beschikbaar van 2500 euro exclusief btw voor hulp bij het vinden van een nieuwe baan. Mensen van boven de 45 krijgen 4000 euro exclusief btw. Met het begeleidingstraject kun je begeleiding krijgen door een loopbaancoach of sollicitatietraining krijgen. Dit traject wordt aangeboden door Randstad en LHH.
Wil je liever een eigen bureau kiezen. Dat kan ook. Dan is het budget 2000 euro exclusief btw. Dan kun je wel nog gebruik maken van de Metalelektro voucher van 1500 euro. Informatie hierover is te vinden op www.loopbaancentraaltechniek.nl .  We adviseren je om hiervan gebruik te maken.

WW-aanvraag
Later zullen we ook nog, samen met het UWV, bijeenkomsten organiseren om je meer te vertellen over het aanvragen van een WW-uitkering, mocht je dan nog geen werk hebben.

Mede namens de kadergroep.

Ed Leunissen
Bestuurder CNV Vakmensen
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl
M: 06-29023284