CNV- resultaat bij Signify: geen inbreuk op cao

De afgelopen weken heeft CNV Vakmensen meerdere malen overleg gevoerd met jouw werkgever over het besluit een aantal arbeidsvoorwaardelijke maatregelen te willen toepassen op haar werknemers.

Het betrof hier het willen uitstellen van de Merit verhoging, conform cao, per 1 april 2020 naar 1 oktober 2020 en de werknemers verzoeken om op vrijwillige basis 20% onbetaald verlof te willen opnemen.
Het eerste punt is in strijd met de huidige cao waar Signify ook haar handtekening onder heeft staan en het tweede punt is een negatieve afwijking van de huidige cao.

Al vrij snel ontvingen wij van diverse leden signalen dat de vrijwilligheid om 20% onbetaald verlof op te nemen niet echt vrijwillig was te noemen. Werknemers werden op verschillende locaties in de onderneming nogal onder druk gezet om hieraan hun medewerking te verlenen.

Voor CNV Vakmensen was en is er geen aanleiding om de cao open te breken.
CNV Vakmensen heeft jouw werkgever meerdere malen verzocht eerst gebruik te maken van de overheidssteun in de vorm van de NOW regeling (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid).

Afgelopen vrijdag heeft Signify CNV Vakmensen laten weten de vrijwillig onbetaald verlofmogelijkheid te vervangen door het verzoek aanvullende vakantiedagen te kopen. Hiermee blijft een eventuele deelname aan de NOW-regeling mogelijk.

Daarnaast heeft Signify toegezegd haar voorstel om de Merit uitbetaling te verdagen naar 1 oktober 2020 in te trekken en de gemaakte cao-afspraken te respecteren en de jaarlijkse loonsverhoging -specifiek voor werknemers die onder de cao vallen- doorgang te laten vinden per april 2020.
Wel wordt werknemers op basis van vrijwilligheid gevraagd, conform artikel 8.3. van de cao Signify, koopdagen te kopen, mits uiteraard niet meer dan 20 vrije dagen per jaar.

Wij houden deze “vrijwilligheid” nauwlettend in de gaten!

Door de vasthoudendheid van CNV Vakmensen hebben we dit resultaat kunnen bereiken.
Zo zie je maar weer…… zelfs overeengekomen afspraken (lees cao) kunnen zomaar onder druk komen te staan!

Jouw betrokkenheid en inbreng bij de CNV kadergroep is dan ook meer dan welkom!!
Jij kunt je hiervoor aanmelden via het volgende mailadres: a.huizinga@cnvvakmensen.nl
De CNV kadergroep vergadert vier maal per jaar en momenteel zijn dit in verband met het corona virus skype bijeenkomsten.

Arjan Huizinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 32
E:  a.huizinga@cnvvakmensen.nl