Voorstellenbrief cao Tata Steel

De voorstellenbrief van CNV Vakmensen ter verbetering van de cao Tata Steel is klaar. In de bijlage kan je onze voorstellen lezen. De cao onderhandelingen worden 23 februari afgetrapt. Voor 1 april hopen we een akkoord met de werkgever Tata Steel bereikt te hebben.

Voorbereiding op de cao onderhandelingen

Ter voorbereiding op onze gesprekken over de nieuwe cao hebben we een enquête onder de leden gehouden. Hierop zijn vele reacties van jullie binnengekomen waarvoor onze hartelijke dank. Op basis van de uitkomsten van de enquête heeft de CNV Vakmensen cao commissie een concept voorstellenbrief opgesteld. Deze is ter bespreking voorgelegd aan het bestuur bedrijfsleden groep en vervolgens bediscussieerd tijdens de ledenvergadering vorige week. Op basis van die gesprekken zijn nog enkele wijzigingen doorgevoerd.

Inhoud

CNV Vakmensen stelt tijdens de onderhandelingen prioriteit bij de loonontwikkeling, de ouderenregelingen en de aanpak van de werkdruk. Daarnaast leggen wij veel nadruk op de aantrekkelijkheid van Tata Steel als werkgever. Dit betekent dat wij afspraken willen maken over een persoonlijke opleidingsbudget maar ook betere regelingen willen voor geboorte-, ouderschaps-, mantelzorg- en rouw verlof. Ook willen we een betere positie creëren voor onze uitzendkrachten en leerlingen.

Proces

Woensdag 23 februari zullen we een start maken met de onderhandelingen. De verwachting is dat in eerste instantie vooral zal worden toegelicht en afgetast. Begin maart verwachten we een nieuwsbrief te kunnen sturen met een eerste tussenstand van de gesprekken. De delegatie van CNV Vakmensen bestaat uit Tata Steel collega’s Hans Winter en Gerard Kuijper. Zij zullen samen met ondergetekende de onderhandelingen doen. We worden ondersteund door een schaduwfractie van zo’n 6 collega CNV leden.

Promotie CNV Vakmensen

Zonder leden is er geen vakbond. Cao onderhandelingen zijn vaak het moment om de waarde van een vakbond zoals CNV Vakmensen te laten zien. Het zou fijn zijn als je collega’s attendeert op de waarde van het lidmaatschap. Via deze link kunnen collega’s lid worden. https://www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/
Wil je graag extra nieuwsbrieven ontvangen om op te hangen op de prikborden? Laat mij het weten en ik zorg dat het wordt bezorgd op je huisadres.

Vragen en/of opmerkingen

Je kunt hiervoor terecht bij Gerard Kuijper, Hans Winter en ondergetekende. Ook kun je het hele cao-traject online volgen op de cao-pagina. Je kunt je vraag stellen en reageren. Ga direct naar de cao pagina

Marten Jukema
Vakbondsbestuurder
m.jukema@cnvvakmensen.nl
06-13204112

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error