Ledenpeiling Cao Tata Steel

Tweede cao-ronde Tata Steel: teleurstellend slot. Vul de ledenpeling in en stuur deze terug vóór 22 maart 2019

Woensdag 13 maart is er weer een hele dag onderhandeld met Tata Steel over de nieuwe cao. Tal van onderwerpen zoals scholing en ontwikkeling, arbeidsparticipatie, leerlingen en innovatie werktijden zijn verder uitgediept en besproken. De verwachting is dat partijen elkaar daar wel gaan vinden.

Dit brengt ons steeds verder naar de kernpunten van onze CNV Vakmensen voorstellen namelijk: de looptijd van de cao en de loonsverhoging. Dit bleek aan het eind van de dag niet zo makkelijk onderwerp tussen de bonden en jullie werkgever.
Tata Steel heeft een openingsbod gedaan en verwacht van de bonden nu een tegenzet. Na schorsing hebben wij moeten vaststellen dat een tegenbod door de bonden op dit moment nog een brug te ver is.
Tata Steel wilde niet een volgend bod doen richting de vraag van de bonden en dat is teleurstellend. CNV Vakmensen vraagt in een 1 jarige cao een loonsverhoging van 5%, Tata Steel biedt in een 2 jarige cao 2 x 2,2%. Wij vinden zoals al aangegeven in onze nieuwsbrief dit te weinig. Op 27 maart gaan wij de volgende onderhandeling in en hopen dan tot een resultaat te komen.

LEDENPEILING
Wij zijn gestart met een mandaat van 1 jaar en 5%, dit is nog steeds onze inzet. Tata Steel wil graag een 2-jarige cao met de bonden afsluiten. Wij hebben aangegeven dat dit voor CNV Vakmensen kan, mits er voldoende wordt geboden in het 2e jaar.

Daarom vind je bij deze nieuwsbrief een ledenpeiling, waarin wij je twee vragen stellen:
1. Is een 2-jarige cao voor jou aanvaardbaar en
2. Wat is jouw indicatie qua loon voor dat 2e jaar.

Je kunt hier digitaal de ledenpeiling invullen. De peiling sluit vrijdag 22 maart om 17.00 uur. Wij horen graag van je en zullen snel met een volgende nieuwsbrief komen.

Mede namens Gerard Kuijper, mede-onderhandelaar,
Peter Böeseken
Bestuurder CNVVakmensen
M: 06 51 60 20 43
E: P.Boeseken@cnvvakmensen.nl

Downloads