Cao-onderhandelingen Signify gestart

Op 9 en 17 september zijn de onderhandelingen over de te wijzigen arbeidsvoorwaarden bij Signify gestart. Alle cao-partijen hebben hun cao-voorstellenbrieven ingediend en tijdens deze bijeenkomsten nader toegelicht. De cao-voorstellenbrieven van CNV Vakmensen en Signify tref je bijgaand aan.

Tijdens de bijeenkomst van afgelopen dinsdag hebben de vakorganisaties een gezamenlijke reactie gegeven op de voorstellenbrief van jouw werkgever.

Looptijd van de cao
Vakorganisaties gaan niet mee met het voorstel van jouw werkgever voor een looptijd van 17 maanden maar hebben aangegeven in te willen zetten op een looptijd van 11 maanden te weten van 1 augustus 2019 tot en met juni 2020.

Loonontwikkeling
De lonen dienen per 1 augustus 2019 en 1 maart 2020 te worden verhoogd met 2% inclusief een structureel bedrag van € 64,- bruto op beide data.

Persoonlijk budget
Vakorganisaties gaan akkoord met de samenvoeging van het (artikel 5.1) en het persoonlijk budget (artikel 5.2) per 1 januari 2020. Daarnaast zal maandelijks de 8% vakantietoeslag worden uitbetaald.

Variabele salarisregeling
Vakorganisaties gaan akkoord met de verhoging van de “on target percentages”:

  • Vakgroepen 10 tot en met 70: van 3% naar 6%
  • Vakgroepen 80 en 90: van 6% naar 8%.
De percentages blijven onderdeel van de cao maar de berekeningssystematiek kan worden vastgesteld in overleg met de Centrale Ondernemingsraad.

Werknemersbijdrage pensioenregeling
Vakorganisaties wensen een compensatie voor de verhoging van de werknemersbijdrage in de pensioenpremie (van 2% naar 4%) van 1,5% waarmee de salarissen worden verhoogd.

Thuiswerken
Vakorganisaties gaan akkoord met het vastleggen van het beleid om thuis te werken. Dit in samenspraak met de Centrale Ondernemingsraad.

Wijziging ketenbepaling WAB
Aanpassingen van artikel 3.3 lid 2 van de cao (arbeidsovereenkomsten in een keten) per 1 januari 2020 wordt door vakorganisaties vooralsnog aangehouden.

Wet invoering extra geboorteverlof
Op basis van de Wet invoering extra geboorteverlof (Wet WIEG) kunnen vakorganisaties akkoord gaan met de extra mogelijkheid voor werknemers om in de eerste zes maanden na de geboorte extra verlof op te nemen. Wel heeft CNV Vakmensen in het verlengde hiervan voorgesteld om partners vanaf 1 juli die vijf weken aanvullende geboorteverlof opnemen en hiervoor een uitkering ontvangen van het UWV ter hoogte van 70% van hun dagloon voor het resterende deel tot hun geldende maandinkomen door werkgever te laten compenseren.

Grading
Vakorganisaties kunnen niet instemmen met het voorstel van Signify om vanaf 1 januari 2020 werknemers in vakgroep 80 waarvan de functie is gewogen in Hay grade 19 of 20 buiten de werkingssfeer van de cao te plaatsen.

Aan het einde van het tweede overleg heeft Signify laten weten dit voorstel van deze cao-tafel te halen.

Naar aanleiding van de integrale reactie van vakorganisaties op de cao-voorstellen van Signify heeft jouw werkgever aangegeven, dat er op dit moment geen voldoende mandaat is om verder te onderhandelen.

De cao-onderhandelingen worden op donderdag 3 oktober hervat.

Mede namens de cao-delegatie, Ton Grommen

Arjan Huizinga
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 32
E: a.huizinga@cnvvakmensen.nl

Bijlagen:
Cao-voorstellenbrief CNV Vakmensen
Cao-voorstellenbrief Signify

Downloads