FNV en CNV: Werknemers en vakbonden voelen zich bedonderd door directie Villeroy & Boch

Naar aanleiding van de commotie die is ontstaan over de betaling van de corona bonus, hebben we als vakbonden de media het onderstaande bericht gestuurd. Het leek ons goed dit ook met jullie te delen.

De werknemers van Villeroy & Boch in Europa krijgen een coronabonus van bruto €1.000 maar de directie in Roden verlaagt die met €500. Omdat, zo zegt de directie, in de cao-afspraak 2021-2023 ook een eenmalige uitkering van €500 in 2021 overeengekomen is.

Eerder dit jaar wezen de werknemers een cao eindbod van 2 jaar met 2,5% loonstijging per jaar af, en haalde de directie de werknemers over om akkoord te gaan met een eenmalige uitkering van €500.

Hank Oomkes, bestuurder CNV Vakmensen: “Eerst de werknemers lokken met extra geld voor de cao-afspraak, en vervolgens dat zelfde bedrag meteen korten op de Europese coronabonus? Onfatsoenlijk. De werknemers zijn terecht woest want ze zijn eerst gelokt met extra geld voor de cao en vervolgens worden ze voor hetzelfde bedrag gekort bij de coronabonus”.

Janwillem Compaijen, vakbondsbestuurder FNV Procesindustrie: “De directie moet de mensen niet misleiden. Dus gewoon de cao nakomen. En netjes de coronabonus van 1000 euro uitkeren die CEO Frank Göring van het Duitse moederbedrijf Villeroy & Boch AG alle werknemers in Europa toezegde.”  

Villeroy & Boch Wellness in Roden heeft 130 werknemers. Het hoofdkantoor staat in Mettlach bij Trier.

Voor verdere informatie:

Hank Oomkes, CNV, tel. 06 51 60 20 57

Janwillem Compaijen. FNV, tel. 06 53 26 35 82