CNV Vakmensen stelt Villeroy & Boch ultimatum over nieuwe cao

De onderhandelingen over een nieuwe cao zijn twee weken geleden stukgelopen na een heel mager eindbod aan de kant van de werkgever. CNV Vakmensen en FNV gaan nu stappen zetten.

Eindbod afgewezen

Tijdens de algemene ledenvergadering van afgelopen dinsdag 31 oktober 2023 werd snel duidelijk dat het eindbod veel te mager is en op geen enkele manier voldoet aan de wensen van onze leden en aan de voorstellen van CNV Vakmensen en FNV. Op elk van onze voorstellen heeft Villeroy & Boch nee gezegd. Het eindbod is dan ook in z'n volledigheid door de leden unaniem afgewezen. Wij delen deze mening van onze leden. Zoals een bestuurder aan de onderhandelingstafel zei: "Dit is het slechtste bod dat ik dit jaar gezien heb."

Driekwartstemming

Nadat het bod was afgewezen, hebben we een driekwartstemming gehad. Als er voldoende leden aanwezig zouden zijn tijdens de vergadering en als minimaal driekwart van de aanwezige leden voor zou stemmen, dan gaan we over tot het stellen van een ultimatum en tot actie. Alle CNV-leden waren aanwezig en ze hebben unaniem voor een ultimatum en voor acties gestemd. Wij zijn als vakbond erg trots op de vastbeslotenheid en strijdlustigheid van onze leden! Met de stemmen van het FNV erbij hebben we de driekwart dan ook ruimschoots gehaald.

Ultimatum

Vandaag om 12.00 uur stellen wij Villeroy & Boch het ultimatum. Dit ultimatum is hetzelfde als onze oorspronkelijke voorstellen. Deze vind je in de bijlage. Villeroy & Boch heeft tot dinsdag 7 november 2023, 12.00 uur 's middags de tijd om hierop te reageren. Mocht dat niet gebeuren, dan gaan we over tot actie!

Reageren of vragen?

Ga naar jouw cao-pagina om te reageren of vragen te stellen. Ook kun je daar altijd het nieuws over jouw cao-onderhandelingen teruglezen.

Wij houden jullie op de hoogte. 

Mede namens Hans Bos (kaderlid),

Saskia Spaargaren
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5144 3597
E  s.spaargaren@cnvvakmensen.nl

Stijn Duursma
Bestuurder CNV Vakmensen 
M 06 81 91 95 55 
E  s.duursma@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error