Vraag verrekening vakbondscontributie bij Sitech aan

Binnenkort kun je weer je vakbondscontributie fiscaal laten verrekenen. Bij Sitech moet de aanvraag in november binnen zijn. Dat kan aangevraagd worden via MyChoise. Vergeet dit niet. Scheelt toch weer in kosten.

Voor de verrekening heb je je jaaropgave van de vakbondscontributie nodig. Die kun je vinden op de CNV-site in mijnCNV. De werkgever vraagt je waarschijnlijk ook om aan te geven uit welke inkomstenbron je de vakbondscontributie verrekend wilt hebben: winstuitkering, prestatiebeloning, overwerktoeslag, eindejaarsuitkering, bruto maand loon of anders. Fiscaal is het voordelig om niet voor het bruto loon te kiezen. Over andere inkomsten betaal je immers meer belasting en krijgt je ook meer terug. Voor meer informatie over verrekening vakbondscontributie kijk ook op onze site. Daarop staan antwoorden op veel gestelde vragen. 

Gekochte vakantiedagen

Vorige week heb ik samen met kaderlid Roel Pieters een gesprek gehad met Sitech. Wij hebben het bedrijf erop geattendeerd dat er veel onrust is over de gekochte vrije dagen. Die moeten voor het einde van het jaar gebruikt zijn. Zo niet. Dan worden ze volgens cao-afspraken omgezet in geld. Hoewel deze regeling bij verschillende bijeenkomsten is toegelicht, blijkt toch dat veel mensen deze afspraak verkeerd hebben begrepen. Daardoor hebben veel mensen nu nog veel ongebruikte vakantiedagen. En de tijd om die nog op te maken, is beperkt. We hebben gevraagd of er voor dit jaar geen uitzondering gemaakt kan worden zodat bijvoorbeeld de medewerkers meer tijd krijgen om de vakantiedagen op te nemen. Sitech heeft aangegeven dit te zullen bespreken in de eerst volgende MT vergadering. 

Beyond

Ook hebben we met Sitech gesproken over de informatievoorziening rond Beyond. Het blijkt dat er op de werkvloer nog weinig bekend is over de stand van zaken van Beyond en dat er veel vragen zijn. De werkgever heeft aangegeven dat er in oktober weer nieuwe bijeenkomsten worden gehouden om de mensen bij te praten. Daarnaast wil Sitech nog eens de speciale Beyond-introductiepagina op sharepoint onder de aandacht brengen. Daar staat veel informatie over Beyond op. Ook kunnen hier vragen gesteld worden. Er wordt echter nauwelijks gebruik van gemaakt.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het dan weten. Dat kan via de mail of via jouw cao-pagina.

Mede namens kaderlid Roel Pieters.

Ed Leunissen
Bestuurder CNV Vakmensen
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl
M: 06-29023284