Belastingvoordeel contributie

Jouw werkgever kan de door jou betaalde vakbondscontributie met de belastingen verrekenen. Jouw voordeel kan oplopen tot een korting van ongeveer € 70 op de contributie van dit jaar.

Contributievoordeel

De werkkostenregeling biedt mogelijkheden om een deel van de vakbondscontributie te vergoeden. Jouw voordeel kan oplopen tot ongeveer € 70.

De werkgever kan er ook voor kiezen de vakbondscontributie te vergoeden buiten de werkkostenregeling om. In dat geval moet de werkgever het bedrag bruteren. Dit houdt in dat er werkgeverslasten (premies volksverzekeringen, premies werknemersverzekeringen, etc.) over moeten worden afgedragen.

Om aan te tonen dat je lid bent van de bond en je contributie hebt betaald, kun je het bewijs van contributiebetaling rond half augustus downloaden door in te loggen in MijnCNV. Is het de eerste keer dat je in MijnCNV komt, dan moet je daar eerst even je account activeren. Dat kan met je lidnummer en geboortedatum.

Voor wie geldt het contributievoordeel?

Het contributievoordeel geldt als daar afspraken over zijn gemaakt met je werkgever (bijvoorbeeld in de cao) of met de OR. Twijfel je eraan of dat bij jouw bedrijf het geval is? Neem dan contact op met een kaderlid binnen je bedrijf, met jouw cao-onderhandelaar of bel CNV Info 030 75 11 007.

Het belastingvoordeel geldt niet als je geen salaris uit werk hebt, bijvoorbeeld omdat:

  • je valt onder de WIA/WWB
  • je valt onder de WW
  • je gebruik maakt van vut- of pensioenregeling

Contact

Vrijblijvend je vraag stellen kan ook via chat of e-mail.

Neem contact op

Veelgestelde vragen