Uitkomst werkgroep wachtdienst Sitech laat op zich wachten

De werkgroep die zich richt op de wachtdienst gaat voor 1 januari NIET met een resultaat komen. Graag zouden we voor nieuwjaar afspraken hebben gemaakt over de verdeling van 300 duizend euro extra voor de medewerkers in de wachtdienst, maar dat gaat niet lukken.

Wij hebben al sinds de afspraken voor een nieuwe cao zijn gemaakt, erop aangedrongen om snel met de werkgroep aan de slag te gaan. Desondanks is de werkgroep pas begin december aan het werk gegaan. Toen bleken belangrijke vragen, die wij hadden gesteld (hoeveel mensen in wachtdienst, hoeveel oproepen etc.), nog steeds niet beantwoord. Hierdoor liep het proces opnieuw vertraging op. We betreuren dit ten zeerste. De volgende bijeenkomst zal in januari plaatsvinden. Dan hopen we ook een uitgewerkt voorstel te krijgen voor de verdeling van de 300 duizend euro.

Cao-verhoging
Wel is duidelijk dat je binnenkort een loonsverhoging tegenmoet kunt zien. Die verhoging varieert: Hierbij nogmaals de verhogingen.
C34                 6,5%
C35                 6,3%
C36                 5,8%
C37                 5,3%
C38                 4,0%
C39                 3,5%
C40                 3,0%
C41                 2,5%

Cao-teksten
De cao-teksten worden momenteel door de vakbonden gecontroleerd. De verwachting is dat de teksten in januari klaar zullen zijn. Dan zal Sitech de cao ook via de interne kanalen verspreiden.

VRAGEN?
Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het dan weten. Dat kan via de mail of via jouw cao-pagina.

Mede namens kaderleden Roel Pieters en Matty Ristenpatt wens ik jou en je familie verder een prettig kerstfeest en een gezond, gelukkig en vreedzaam 2024.

Ook volgend jaar staan we voor je klaar.

Ed Leunissen
bestuurder CNV Vakmensen
e: e.leunissen@cnvvakmensen.nl
m: 06-29023284