CNV leden stemmen voor nieuwe Sitech cao

De leden van CNV Vakmensen bij Sitech hebben VOOR het onderhandelingsresultaat gestemd. Uiteindelijk heeft 86 procent van de stemmers voor gestemd. Daarmee heb je een nieuwe cao.

Je ontvangt de uitslag later dan je gewend bent. Dat komt omdat enkele bonden nog geen uitslag hadden. Uit tactische overwegingen, heb ik daarop gewacht. Daarnaast hebben we nog een aanpassing gedaan in de protocolafspraken. De afspraken over de overwerktoeslag voor medewerkers in C39 tot en met C41 zijn na overleg met de werkgever op enkele punten nog aangepast, waardoor de afspraken beter zijn geworden. 

  • Naast een compensatie in geld kunnen de medewerkers in de salarisschalen C39 t/m C41 bij overwerk per 1 juli 2023 aanspraak maken op een overwerktoeslag. Dit is op grond van de cao 1 juli 2021 - 1 juli 2023 niet mogelijk.
  • De mogelijkheid om overuren te compenseren in tijd is, zoals aan de medewerkers bij e-mail van 13 september 2023 aangekondigd, teruggebracht in de nieuwe tekst van de overwerkregeling. Dan krijgt de medewerker wel geen overwerktoeslag.
  • Het tijdsbestek “van maandag tot en met vrijdag vanaf 19:00 uur tot 24:00 uur” (waarbuiten geen aanspraak kan worden gemaakt op een overwerktoeslag) is, zoals ook aangekondigd bij e-mail van 13 september 2023, gecorrigeerd. Op grond van de huidige regeling (addendum) geldt voor de overuren, direct voorafgaand of aansluitend op de normale werkdag, vanaf het 3e uur een overwerktoeslag van 50%. Dit betekent dat het 1e uur en 2e overuur wordt uitbetaald, ongeacht op welk tijdstip van de dag of nacht er wordt overgewerkt. Van het 3e overuur wordt ieder overuur uitbetaald met een toeslag van 50%.
  • Overuren op zaterdag, zondag en feestdagen worden vanaf het 1e uur uitbetaald met een toeslag van 50%.    

Het addendum met de nieuwe tekst vind je in de bijlage.

Vragen?

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het dan weten. Dat kan via de mail of via jouw cao-pagina. Mede namens Roel Pieters en Matty Ristenpatt van de onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen.

Ed Leunissen
bestuurder CNV Vakmensen.
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl
M: 0629023284

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error