Nog geen witte rook bij Sabic Limburg onderhandelingen

Het cao-overleg tussen Sabic Limburg en de vakbonden heeft nog steeds geen resultaat opgeleverd. Ook niet na 13 uur intensief onderhandelen op 22 augustus. De discussie aan de onderhandelingstafel spitst zich nog steeds toe op 2 onderwerpen. De structurele loonsverhoging en de afschaffing van de ODO dagen.

Toch heeft het overleg ook enkele zaken duidelijk gemaakt. De 'tijd-voor-geld' regeling is definitief van de baan. Over andere voorstellen, waaronder de reiskosten- en thuiswerkvergoeding zijn de bonden en werkgever het eens.

Centen en procenten
Over het loon nog niet. De bonden hebben wel aangegeven dat we voor een mix van centen en procenten zijn, zodat de lagere lonen extra steun krijgen in deze periode.

ODO dagen
Over afschaffing van de ODO dagen lijkt Sabic nu stapjes te maken. Het wil de ODO dagen wel schrappen, maar wel onder voorwaarden. Die voorwaarden gaat Sabic nu uitwerken.

Vervolg
Op 12 september komen we weer met de werkgever bij elkaar om verder te praten. Dan liggen er nog verschillende punten op tafel, waarvan het salaris en de ODO dagen natuurlijk de belangrijkste zijn. Dan wordt ook gesproken over aanpassing van de TOR regeling. Sabic wil niets veranderen aan het aantal TOR-uren, maar wil de duur beperken van 8 naar 7 jaar.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het dan weten. Dat kan via mail of via jouw cao-pagina.

Ed Leunissen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06-29023284
E: e.leunissen@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error