Bonden ontvangen eindbod van Nedmag

De bonden hebben een eindbod ontvangen voor de nieuwe cao Nedmag. We organiseren ledenvergaderingen om er met jullie over te spreken en over te stemmen.

De afgelopen periode hebben we op verschillende momenten met de werkgeversdelegate onderhandeld over de nieuwe cao Nedmag. Onze inzet voor deze nieuwe cao hebben jullie gezien in de nieuwsbrief die ik hier eerder over verstuurde. Ondanks verwoede pogingen om er met de werkgever uit te komen, is de conclusie dat we elkaar niet hebben kunnen vinden in een akkoord. De werkgever heeft daarom het eindbod uitgebracht dat je in de bijlage van deze nieuwsbrief treft.

Het eindbod

Hoewel er altijd verschillende onderwerpen te bespreken zijn, is de inzet van de bonden vooral gericht geweest op het herstel en behoud van koopkracht. De werkgever heeft hetzelfde uitgangspunt gehad en dus is er vooral lang en breed gesproken over loon, koopkrachtdruk en de manier waarop we dit kunnen repareren. Uiteindelijk hebben we elkaar niet gevonden en resulteert dit in het eindbod zoals je dit treft in de bijlage. In het kort:

- Looptijd 24 maanden
- Per 1 april 2023 een loonsverhoging van 7%
- per 1 januari 2024 een loonsverhoging van 5%

Over een eindbod kan niet meer onderhandeld worden. Het is een 'Take it or leave it' verhaal. Stemmen de leden in, dan komt er een nieuwe cao tot stand. Doen de leden dat niet dan zal er aansluitend gestemd worden over actiebereidheid. Tijdens een zogeheten statutaire driekwartvergadering mogen leden stemmen over het stellen van een ultimatum en het voeren van acties. Hiervoor is een driekwart meerderheid nodig (75% van de leden moet instemmen met acties). 

Het is daarom van groot belang dat een ieder die lid is ook daadwerkelijk naar de vergadering komt. 

Ledenvergadering

Op donderdag 6 april organiseren we een tweetal gezamenlijke ledenvergaderingen om met elkaar te spreken over het eindbod. 

Ledenvergadering CNV & FNV
Donderdag 6 april
Sessie 1: 13.30 uur
Sessie 2: 15.15 uur
Locatie: Kantine

Tijdens deze ledenvergaderingen lichten we het eindbod verder toe en is er uiteraard ruimte voor vragen en de discussie. Aan het einde van de vergaderingen stemmen we voor of tegen het eindbod. Stemmen we tegen het eindbod dan zal er direct aansluitend gestemd worden over actiebereidheid waarvoor de eerder genoemde 75% meerderheid benodigd is. 

Mocht je in de tussentijd nog vragen hebben dan kun je contat op nemen met CNV Kaderlid Gert-Jan Bakker of ondergetekende. 


Mede namens de FNV collega's Lex Makkinje, John Groen en Bert Kramer

Gert-Jan Bakker Kaderlid CNV Vakmensen
Anthony Williams Bestuurder CNV Vakmensen

 

 

Downloads

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error