Eventuele vervolgacties CAO Linde Gas

Kom naar één van de ¾-vergaderingen op 24 januari 2022. Leden beslissen over eventuele vervolgacties voor de cao Linde Gas.

Nadat onze leden eind december 2021 het eindbod van Linde Gas massaal van tafel veegden, is er een aantal ludieke acties gevoerd in IJmuiden en Eindhoven. Ook ons persbericht over het afgewezen eindbod werd door de lokale media opgepakt. Actie- of ¾-vergaderingen waren vanwege Kerst en de lockdown uitgesteld. Onze leden dringen er nu bij ons op aan om vaart te houden in het proces. Daarom gaan wij over tot het organiseren van ¾-vergaderingen. Voor de leden van CNV Vakmensen staan deze ¾-vergaderingen gepland op maandag 24 januari 2022. Deze vergaderingen vinden digitaal plaats in Teams.

Wat is een ¾-vergadering?

De directie heeft ons een eindbod gedaan, waarmee een einde aan de onderhandelingen over jullie cao is gekomen. Nu dit eindbod is afgewezen, kijkt CNV Vakmensen of we door collectieve druk een beter resultaat kunnen afdwingen. Hiervoor belegt CNV Vakmensen ¾-vergaderingen. In deze actievergaderingen moet minimaal 75% van de aanwezige leden besluiten of we Linde Gas een ultimatum stellen (NB minimaal 75% van de leden aanwezig op alle bijeenkomsten bij elkaar opgeteld). Indien je vóór stemt, gaat CNV Vakmensen ervan uit dat je bereid bent om actie te voeren en indien nodig te staken.

Doel van deze vergaderingen is om te bepalen of de leden Linde Gas een ultimatum willen stellen en of er genoeg actiebereidheid is om ons samen hard te maken voor een betere cao dan het eindbod met bijbehorend protocol Homecare (zie bijlagen).

Meld je aan voor ¾-vergaderingen in Teams

Op maandag 24 januari 2022 vindt er een drietal Teams-vergaderingen plaats, te weten:

  • Om 10.00 uur,
  • Om 15.30 uur,
  • Om 19.00 uur.

Voor deelname aan één van deze Teams bijeenkomsten stuur je een mail aan : a.huizinga@cnvvakmensen.nl onder vermelding van het tijdstip waarop je wilt deelnemen.
Aansluitend ontvang je dan een link om in te loggen.

De bijeenkomsten gaan door bij voldoende belangstelling (vanaf 8 inschrijvingen per sessie).

Op de cao-pagina kunt u het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of uw vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina.

Graag tot ziens op één van de bijeenkomsten. We gaan uit van een goede opkomst!

Mede namens John Buurman, CNV-kaderlid,

Arjan Huizinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51 202 957
E   w.timmer@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error