Cao traject Givaudan

Tijdens de ledenvergaderingen bij Givaudan gaven we al aan dat het momenteel erg druk is in cao-land. Eén en ander wordt veroorzaakt door allerlei cao trajecten die tot langdurige stakingen leiden, verspreid over het hele land. Met jullie hebben we vastgesteld dat het traject bij Givaudan er vermoedelijk ook niet eenvoudig uitziet.

Er worden hoge loonsverhogingen afgesproken

Het goede nieuws is dat trajecten bij andere bedrijven succesvol worden afgerond: de leden daar krijgen er dankzij hun vasthoudendheid regelmatig tussen de 7% tot 10% bij. Daarmee is maar weer eens aangetoond dat actievoeren en opkomen voor een betere cao loont. 

Uitstel cao traject

Het slechte nieuws is dat de onderhandelaar van FNV een ongeluk heeft gehad. Hij is fysiek langere tijd uitgeschakeld. Het lukt FNV niet om op korte termijn vervangingen te regelen. 
We hebben daarop, als gezamenlijke vakbonden, besloten om de start van het cao-traject over de zomer heen te tillen. Dat is inmiddels aan jullie directie gemeld. Het is helaas niet anders. 

De eerst volgende datum die gepland staat is 16 augustus 2023. Uiteraard zullen we jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen. 

Ik dank jullie voor jullie begrip. 

Mede namens het kader van FNV en BVP. 

Sharon  van Boxmeer
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 2886 6512
E. s.vanboxmeer@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error