Uitnodiging ledenvergaderingen Givaudan

Afgelopen donderdag hebben we voor de derde keer met jullie directie om tafel gezeten om te onderhandelen over een nieuwe cao. Dit heeft ertoe geleid dat we met het bedrijf tot een resultaat zijn gekomen dat we aan jullie willen voorleggen tijdens ledenvergaderingen. Lees hierover meer in deze nieuwsbrief.

Loon 

Een heeft hangijzer tijdens de onderhandelingen betrof het loon. Tijdens de ledenvergaderingen hebben jullie meer dan duidelijk gemaakt dat jullie vinden dat er vol moet worden ingezet op het herstel van de koopkracht. Dit heeft ertoe geleid dat iedereen met terugwerkende kracht vanaf 1 april 2023 per maand 4,25% en € 160,- bruto krijgt. 4,25% is voor iedereen 4,25%, maar € 160,- bruto betekent voor iedereen een ander percentage: hoe minder je verdient, hoe hoger dat percentage uitvalt en andersom. Opgeteld bij de 4,25% betekent dit dat jullie er, afhankelijk van wat je verdient, tussen de 7% en 10,6% op vooruit gaan (gemiddeld zo'n 8,5%). 

Wachtoverdracht

We hebben het ook uitgebreid gehad over de wachtoverdracht, naar aanleiding van de vorig jaar gemaakte (afwijkende) afspraken voor Barneveld. Afgesproken is dat op alle locaties en bij alle ploegenroosters het aantal uren gewerkt wordt, zoals dat in de arbeidsovereenkomst vermeld staat. Wanneer het in het kader van een goede overdracht noodzakelijk is dat er iets eerder opgekomen wordt, moet daar een vergoeding in tijd tegenover staan. In de bijlage vind je een overzicht van de gemaakte procesafspraken. 

RVU-regeling 

We hebben na jarenlang touwtrekken Givaudan bereid gevonden om afspraken te maken over een RVU- regeling. Deze regeling maakt het mogelijk dat oudere ploegendienst medewerkers die in de afgelopen 15 jaar minimaal 10 jaar nachtdiensten hebben gedraaid, eerder kunnen stoppen met werken. 2 jaar en 3 maanden om precies te zijn. De concrete afspraak vind je in de bijlage. 

Daarnaast hebben we afgesproken dat 65-plussers een extra verlofdag bijkrijgen en dat er extra zekerheden komen voor uitzendkrachten. Ook zijn er afspraken gemaakt over de verdeling van de WGA-premie, de verrekening en de verrekening van de vakbondscontributie. 

Last but not least: het sociaal plan

Zoals jullie weten is het Sociaal Plan, zoals dat in het verleden bij Givaudan gold, al een tijd verlopen. Weliswaar zijn naar aanleiding van de meest recente reorganisatie afspraken met de ondernemingsraad van Givaudan gemaakt, maar wij hechten er als vakbonden aan dat dit door de vakbonden gebeurt in plaats van door de medezeggenschap. Givaudan is bereid om de afspraken zoals die op dit moment gelden in het kader van lopende reorganisatie, alsnog vorm te geven in de vorm van een sociaal plan (afgesproken met de vakbonden). Dat biedt jullie zekerheid, voor nu en in de toekomst. 

Gezamenlijke ledenvergaderingen

Al met al ligt er een pakket afspraken waar wij als bonden niet ontevreden over zijn. Graag bespreken we de inhoud van dit resultaat met jullie als vakbondsleden. De leden mogen tijdens de bijeenkomsten hun stem uitbrengen over dit resultaat. Hiervoor worden ledenvergaderingen gehouden. Deze vinden tijd op de volgende tijdstippen en locaties: 

 

  Datum Tijd  Ruimte 
Barneveld 18 oktober 14:45 Room KWO-B10Z-184 
Naarden 25 oktober 14:00 uur en 15:15 De Boeg


Graag zien we jullie op één van deze momenten! 

Mede namens Erik de Vries (bestuurder FNV), en het kader van CNV Vakmensen en FNV. 

Sharon van Boxmeer 
Bestuurder CNV Vakmensen 
T. 06 28 86 65 12
E. s.vanboxmeer@cnvvakmensen.nl 

 

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error