Update eerste onderhandelingsronde cao Givaudan

Op 22 september 2023 heeft de eerste cao-onderhandelingsronde plaatsgevonden tussen de directie van Givaudan en de vakbonden. Tijdens de eerste ronde hebben CNV Vakmensen, FNV en de BVP de voorstellenbrieven toegelicht en zijn de eerste verwachtingen richting elkaar uitgesproken. In deze nieuwsbrief lezen jullie een korte samenvatting van de eerste ronde.

Start van de onderhandelingen cao

We zijn de onderhandelingen gestart met een financiële update over Givaudan. Jullie werkgever heeft toegelicht dat er verschillende uitdagingen zijn. De orders en volumes lopen terug en de operationele kosten zijn hoog. Vervolgens zijn de eerste stappen gezet in het cao-proces. De verwachtingen zijn richting elkaar uitgesproken en de vakbonden hebben de voorstellenbrief toegelicht. Daarnaast hebben de vakbonden aan jullie directie laten weten dat de leden verwachten dat de loonsverhoging recht doet aan de hoge inflatie. 

Het overleg verliep constructief. We hebben vertrouwen in de volgende ronde (12 oktober 2023). Na afloop van deze ronde zullen wij jullie weer informeren.

Inzet van CNV Vakmensen

De cao-voorstellenbrief van CNV Vakmensen is te lezen in de bijlage. De inzet voor de nieuwe cao is hoog. Dit heeft te maken met de hoge inflatie en het enorme koopkrachtverlies bij de werknemers. 

Meepraten over jouw cao

Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons weten. Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina van Givaudan kun jij het hele cao-proces volgen en ook meepraten over de cao.  Cao Givaudan | CNV Vakmensen.

Als je deze nieuwsbrief per post ontvangt, ga je naar www.cnvvakmensen.nl/caos en vul dan Givaudan in de zoekbalk.

Namens de cao-delegatie CNV Vakmensen, FNV en BVP,

Sharon van Boxmeer
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 28 86 65 12
Es.vanboxmeer@cnvvakmensen.nl 

Downloads

Heb jij een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error